Debugging an application in S32 IDE not working as expected

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Debugging an application in S32 IDE not working as expected

Jump to solution
654 Views
Contributor III

Hi, I have started debugging an application in S32 IDE, After getting stop in main function, When I do step in, It directly jumps to some task even without initializing & starting OS. 

Below is the code which I am trying to debug. When i start debugging, Breakpoints hits the main function & on very next step in, instead of going function CPU_IntDis(), It directly hits the some task. Which I think should only be started when scheduler will schedule it.

int main(void) {
OS_ERR osErr;
ERR_E err;

//disable all interrupts
CPU_IntDis();

INIT_sysClk(&err);
if (err != ERR_OK) {
while(TRUE);
}
OSInit(&osErr);
SCHTask_init();
OSStart(&osErr);

while(TRUE);
return 0;
}

0 Kudos
1 Solution
28 Views
NXP Employee
NXP Employee

Isn't your project created for older S32DS version (v1.1)? In v1.2 are changes in linker file and you need perform linker file update. Here are details: https://community.nxp.com/docs/DOC-335361 

Jiri

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
28 Views
Contributor III

Hi,

   I am using MPC5744 & Version of S32 DS is 1.2

0 Kudos
29 Views
NXP Employee
NXP Employee

Isn't your project created for older S32DS version (v1.1)? In v1.2 are changes in linker file and you need perform linker file update. Here are details: https://community.nxp.com/docs/DOC-335361 

Jiri

View solution in original post

0 Kudos
28 Views
Contributor III

Hi,

    Thanks very much. Really cool :smileyhappy: 

It solved my issue. 

0 Kudos
28 Views
Contributor III

Hi,

Yes, You are absolutely right, The actual project was created for older version v1.1 and I have imported it in V1.2 and tried to debug it. Yes, this can be the issue. 

0 Kudos
28 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi, 

what is your MCU and which version of S32DS are you using? 

Jiri

0 Kudos