AnsweredAssumed Answered

Booting Linux from eMMC

Question asked by Anand Meharwade on May 26, 2014
Latest reply on May 28, 2014 by Anand Meharwade

Hi All,

 

I am working on the SABRE SD board and trying to boot the linux from on board eMMC device.

I am successful in flashing the uImage, u-boot and RFS in to the eMMC through MFG Tool, thereafter if I reset, it is not booting from eMMC (won't get anything in console).

Following is the procedure that I followed to boot it from the eMMC.

1. Toggled all switches on SW6 to off.

2. Changed name=SabreSD-eMMC in the cfg.ini file in [LIST] section

3. Executed MFGTool2 and flashed the images and RFS.

4. Changed the SW6 switches to D1=11010110 as per the user guide boot mode setting.

5. Reset

Here after I should get the u-boot in the console but I am not.

 

Following is the console log that I am getting after when flashing is done through MFGTool

----------------------------------------------------------------------------------------------------

UTP: closing the file
UTP: sending Success to kernel for command frf.
UTP: received command '$ umount /mnt/mmcblk0p1'
UTP: executing "umount /mnt/mmcblk0p1"
UTP: sending Success to kernel for command $ umount /mnt/mmcblk0p1.
utp_poll: pass returned.
UTP: received command '$ echo Update Complete!'
UTP: executing "echo Update Complete!"
Update Complete!
UTP: sending Success to kernel for command $ echo Update Complete!.
utp_poll: pass returned.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

As per my understanding, mmcblk0p1 indicates that it is written in eMMC( Correct me if I am wrong)

Please could any one let me know, am I missing any setting while flashing the images or any other reason.

For any more details please feel free to reply me.

Thanks and Regards

Anand M

Outcomes