Failed to run standalone programme in u-boot (Imx.6 processor)

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Failed to run standalone programme in u-boot (Imx.6 processor)

Jump to solution
643 Views
karthikpoojary
Contributor III

Am trying to run standalone program(hello_world.bin) in u-boot.

U-Boot 2015.04+fslc+g5d9ffd2 (Apr 14 2016 - 13:05:07)                          
                                                                               
CPU:   Freescale i.MX6Q rev1.2 996 MHz (running at 792 MHz)                    
Reset cause: POR                                                                                                                       
I2C:   ready                                                                   
DRAM:  2 GiB                                                                   
MMC:   FSL_SDHC: 0, FSL_SDHC: 1                                                
auto-detected panel HDMI                                                       
Display: HDMI (1024x768)                                                       
In:    serial                                                                  
Out:   serial                                                                  
Err:   serial                                                                  
Net:   Phy 1 not found                                                         
PHY reset timed out                                                            
FEC [PRIME]                                                                    
Hit any key to stop autoboot:  0                                               
=> fatload mmc 0:1 0x40000 hello_world.bin                                     
reading hello_world.bin                                                        
606 bytes read in 13 ms (44.9 KiB/s)                                           
=> go 0x40000                                                                  
## Starting application at 0x00040000 ...                                      
prefetch abort                                                                 
pc : [<00040004>]          lr : [<8ff6071c>]                                   
reloc pc : [<878e5004>]    lr : [<1780571c>]                                   
sp : 8f54ad68  ip : 00000030     fp : 8f54c788                                 
r10: 00000002  r9 : 8f54aec8     r8 : 8ffa6fdc                                 
r7 : 8f55e770  r6 : 00040000     r5 : 00000002  r4 : 8f55e774                  
r3 : 00040000  r2 : 8f55e774     r1 : 8f55e774  r0 : 00000001                  
Flags: nZCv  IRQs off  FIQs off  Mode SVC_32                                   
Resetting CPU ...                                                              
                                                                               
resetting ...                                

After this it will reload the u-boot again.

I have tried with different addresses but in some it will get reset. And some others it will get stuck at

## Starting application at

Please get back as soon as possible.

Labels (1)
Tags (2)
0 Kudos
1 Solution
238 Views
art
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Take the following as the reference:

http://www.denx.de/wiki/view/DULG/UBootStandalone

https://github.com/lentinj/u-boot/blob/master/doc/README.standalone

According to the second link, seems that you have to load and run the application to the 0x0c100000 address for the ARM architecture.

Hope it will be helpful.

Basically, don't forget that Uboot is just a bootloader, not an OS, and it is not meant to run a complicated applications.


Have a great day,
Artur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
238 Views
fabianoferronat
Contributor I

Not worked for me. I'm using Toradex Apalis imx6 board

0 Kudos
239 Views
art
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Take the following as the reference:

http://www.denx.de/wiki/view/DULG/UBootStandalone

https://github.com/lentinj/u-boot/blob/master/doc/README.standalone

According to the second link, seems that you have to load and run the application to the 0x0c100000 address for the ARM architecture.

Hope it will be helpful.

Basically, don't forget that Uboot is just a bootloader, not an OS, and it is not meant to run a complicated applications.


Have a great day,
Artur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos