Wire ACK Wait in DAP access

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Wire ACK Wait in DAP access

1,739 Views
anjalikkrishna
Contributor III

Hi ,

     When flashing to the i.MXRT1050 EVKB board using MCUXpresso [10.2 version] , I am getting the below error

MCUXpresso IDE RedlinkMulti Driver v10.2 (May 10 2018 18:10:59 - crt_emu_cm_redlink build 510)
Reconnected to existing link server
Connecting to probe 1 core 0:0 (using server started externally) gave 'OK'
Probe Firmware: DAPLink CMSIS-DAP (ARM)
Serial Number: 0227000041114e450042300ac2040039df91000097969900
VID:PID: 0D28:0204
USB Path: \\?\hid#vid_0d28&pid_0204&mi_03#8&49625f0&0&0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}
Using memory from core 0:0 after searching for a good core
connection failed - Nn(05). Wire ACK Wait in DAP access.. Retrying
Using memory from core 0:0 after searching for a good core
Failed on connect: Nn(05). Wire ACK Wait in DAP access
Connected&Reset. Was: NotConnected. DpID: 00000000. CpuID: 00000000. Info: <None>
Last stub error 0: OK
Last sticky error: 0x0 AIndex: 0
Debug bus selected: MemAp 0
DAP Speed test unexecuted or failed
Debug protocol: SWD. RTCK: Disabled. Vector catch: Disabled.
(100) Target Connection Failed
error closing down debug session - Nn(05). Wire ACK Wait in DAP access

Any help would be appreciated..

Tags (2)
0 Kudos
4 Replies

413 Views
nbe
Contributor II
0 Kudos

413 Views
lpcxpresso_supp
NXP Employee
NXP Employee

In the first place, please check out : https://community.nxp.com/community/mcuxpresso/mcuxpresso-ide/blog/2017/12/07/overview-of-using-the-... 

Regards,

MCUXpresso IDE Support

0 Kudos

413 Views
anjalikkrishna
Contributor III

Hi, 

       The error was solved after following the Document. Thanks for the solution.

       I tried to update the DAPLINK firmware for the QSPI flash . As per the document's "Updatng the DAPLink frmware" section everything went smoothly and I downloaded the QSPI support firmware from the OpenSDA Serial and Debug Adapter|NXP  and copied to the "MAINTENANCE" folder once the copying was succesful the folder was automatically renamed to RT1050-EVK. But the QSPI flashing was a unsuccessful one.

So I thought of reverting the changes , I copied the Hyperflash Supporting DAPLINK firmware to the MAINTENENCE folder and tried to flash to hyperflash using MCUXpresso, but READ timeout error is occuring.

Now If I connect the EVKB  to my WINDOWS PC  an empty Removable Disk is popping up

How can I revert back my board to the earlier condition?

0 Kudos

413 Views
anjalikkrishna
Contributor III

Hi ,

 After trying with different PC's USB port the EVKB detected as a mass storage device under the name RT1050-EVK.

Thanks & Regards,

Anjali

0 Kudos