Cannot set global variables in MCUXpresso

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Cannot set global variables in MCUXpresso

1,158 Views
edarrington
Contributor II

Just moved to MCUXpresso from LPCXpresso 8.2.2.  My code seems to load and run.  Time to start debugging.

In an attempt to view a global variable while debugging, I followed the instructions provided in the Help menu.  To add a global variable to the Global Variables view, you click the eyeglasses icon (Add global variables), which should bring up a dialog list of global variables.  However, no dialog appears.  I just click the glasses and...nothing.  No error messages either.  The glasses icon is not greyed out.

I am doing this while debug execution is paused.

Other dialogs appear to work normally.

I've tried restarting MCUXpresso, but no luck.  Any idea why I cannot open the Global Variables dialog?  Am I missing a setting somewhere?

Thanks,

5 Replies

660 Views
vijaynaik
Contributor I

Hello MCUXpresso IDE Support,

I am facing exactly the same problem. The global variable part was working even in plot mode properly.
And suddenly in one debug session , it stopped. Now, the 'go' button beside the reading glasses icon is not getting enabled and I can not set the update time (100 to 1000 msec). It is in non-stop debug mode with LinkServer debug server only. 
I have tried deleting and creating a new debug profile but it is not coming back. I even tried deleting and opening a new tab of Global Variables beside the Variables tab. However, it is not working.


Please look into this and let me know of any possible solution.
Thanks

Vijay

0 Kudos

660 Views
lpcxpresso_supp
NXP Employee
NXP Employee

What version of MCUXpresso IDE are you using, and with which debug probe and target MCU? And what host OS are you running MCUXpresso IDE on?

 

Please post the contents of your debug log (as detailed in MCUXpresso IDE v10.2 User Guide - section 18.8, "The Console View"), plus the .log file from the .metadata folder inside your workspace directory.

Regards,

MCUXpresso IDE Support

0 Kudos

660 Views
lpcxpresso_supp
NXP Employee
NXP Employee

Assuming that you have a debug session actively running, then the window containing the list of globals should just appear when you click on the "Glasses" icon (and if you aren't debugging then an error box should appear).

What debug probe and target MCU are you using? And what host OS are you running MCUXpresso IDE on?

Please post the contents of your debug log (as detailed in MCUXpresso IDE v10.0.0 User Guide - section 14.7, "The Console View"), plus the .log file from the .metadata folder inside your workspace directory.

Regards,

MCUXpresso IDE Support

0 Kudos

660 Views
edarrington
Contributor II

Thanks for looking into this.  

Here are the Debug messages, and the .log file is attached:

MCUXpresso RedlinkMulti Driver v10.0 (Mar 21 2017 01:34:42 - crt_emu_cm_redlink build 190)
Found chip XML file in C:/Users/ed/Documents/MCUXpressoIDE_10.0.0_344/workspace2/Arria_input/Input2017A\LPC4330.xml
Reconnected to existing redlink server (PID 4294967295)
Connecting to probe 1 core 0 (server PID unknown) gave 'OK'
Probe Firmware: LPC-LINK2 CMSIS-DAP V5.173 (NXP Semiconductors)
Serial Number: IWFWO2ES
VID:PID: 1FC9:0090
USB Path: \\?\hid#vid_1fc9&pid_0090&mi_00#a&234cf3f1&0&0000#{4d1e55b2-f16f-11cf-88cb-001111000030}
Probe(0): Connected&Reset. DpID: 4BA00477. CpuID: 410FC240. Info: <None>
Debug protocol: JTAG. RTCK: Disabled. Vector catch: Disabled.
Inspected v.2 External Flash Device on SPI using SPIFI lib LPC18_43_SPIFI_ARRIAqs2.cfx
Image 'LPC18/43 Generic SPIFI Jun 26 2017 14:27:56'
Opening flash driver LPC18_43_SPIFI_ARRIAqs2.cfx
flash variant 'SST26VF032B' detected (4MB = 64*64K at 0x14000000)
Closing flash driver LPC18_43_SPIFI_ARRIAqs2.cfx
NXP: LPC4330
Connected: was_reset=false. was_stopped=false
MCUXpresso Free License - Downloads unlimited
Awaiting telnet connection on port 3330 ...
GDB nonstop mode enabled
Opening flash driver LPC18_43_SPIFI_ARRIAqs2.cfx (already resident)
Writing 174736 bytes to address 0x14080000 in Flash
Erased/Wrote page 8-10 with 174736 bytes in 2166msec
Closing flash driver LPC18_43_SPIFI_ARRIAqs2.cfx
Flash Write Done
Flash Program Summary: 174736 bytes in 2.17 seconds (78.78 KB/sec)
============= SCRIPT: LPC18LPC43ExternalFLASHBootResetscript.scp =============
Boot from FLASH image pc/sp reset script
PC = 0x00002A3D
SP = 0x10020000
XPSR = 0x01000000
VTOR = 0x00000000
============= END SCRIPT =====================================================
Stopped: Breakpoint #1

0 Kudos

660 Views
lpcxpresso_supp
NXP Employee
NXP Employee

Hi Ed,

as far as we can see from the .log file you've sent, it seems there are missing resources in the workspace, i.e. the Eclipse file system is not aligned with the OS file system.

I would suggest to create a new empty workspace and import the projects you need.

Please let us know.

Ciao,

MCUXpresso IDE Support

0 Kudos