Can't boot OpenWRT TWR-LS1021A SD Card Boot Image

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can't boot OpenWRT TWR-LS1021A SD Card Boot Image

Jump to solution
668 Views
kele6ra
Contributor III

Hello, I am new with LS1021A series. I have TWR-LS1021A board and tries to start OpenWRT image (TWR-LS1021A SD Card Boot Image ).

First step: Clone the image to the SD card with the help of the balenaEtcher (I tried with linux dd, but result was equal).

Second step: Set SW2 - 00100111, SW3 - 01100101

Third step: Connect serial and open /dev/ttyACM0 device, and there is nothing there.

I can see uboot and linux console in the serial, If I start board with NOR.

I tried to compile images with 19.07.7 OpenWRT version but it didn't help.

 

Labels (1)
Tags (1)
0 Kudos
1 Solution
622 Views
kele6ra
Contributor III

I have found that board with rev.1.0 is working only with SDK <= 1.8 version.

I found u-boot for 1.8 and clone it to the sd card with command:

sudo dd if=u-boot.bin of=/dev/sdX bs=512 seek=8 && sync

Then I found uImage.bin and uImage.dtb files and add them to my OpenWRT rootfs to the boot dir.

Then I made two partition:

1. 100mb FAT32

2. all remaing space ETXFS2 (can't start with 1.8 u-boot and extfs3 or extfs4)

After I boot and config u-boot:

=>setenv bootfile uImage.bin
=>setenv fdtfile uImage.dtb
=>setenv consoledev ttyS0
=>setenv fdtaddr 8f000000
=>setenv loadaddr 82000000
=>setenv bootcmd 'setenv bootargs root=/dev/mmcblk0p2 rw rootdelay=5  console=$consoledev,$baudrate;mmcinfo;ext2load mmc 0:2 $loadaddr /boot/$bootfile;ext2load mmc 0:2 $fdtaddr /boot/$fdtfile;bootm $loadaddr - $fdtaddr'
=>saveenv

View solution in original post

0 Kudos
3 Replies
656 Views
ufedor
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Please try NXP composite firmware image "firmware_ls1021atwr_uboot_sdboot.img" provided at:

https://lsdk.github.io/components.html

section LSDK IMAGES.

Please consider that the image has to be written to SD card with offset 0x1000 - i.e. 8 512-byte blocks:

sudo dd if=<image> of=/dev/sdx bs=512 seek=8

623 Views
kele6ra
Contributor III

I have found that board with rev.1.0 is working only with SDK <= 1.8 version.

I found u-boot for 1.8 and clone it to the sd card with command:

sudo dd if=u-boot.bin of=/dev/sdX bs=512 seek=8 && sync

Then I found uImage.bin and uImage.dtb files and add them to my OpenWRT rootfs to the boot dir.

Then I made two partition:

1. 100mb FAT32

2. all remaing space ETXFS2 (can't start with 1.8 u-boot and extfs3 or extfs4)

After I boot and config u-boot:

=>setenv bootfile uImage.bin
=>setenv fdtfile uImage.dtb
=>setenv consoledev ttyS0
=>setenv fdtaddr 8f000000
=>setenv loadaddr 82000000
=>setenv bootcmd 'setenv bootargs root=/dev/mmcblk0p2 rw rootdelay=5  console=$consoledev,$baudrate;mmcinfo;ext2load mmc 0:2 $loadaddr /boot/$bootfile;ext2load mmc 0:2 $fdtaddr /boot/$fdtfile;bootm $loadaddr - $fdtaddr'
=>saveenv

0 Kudos
650 Views
kele6ra
Contributor III

Hello. thank you for help. Should I copy this image to the empty card pr should I make 2 partitions and copy image to the first? I tried to copy to the empty card and can't see anything int the serial console.

There was not SD card in my board kit, should I somehow prepare sdcard before copying?

And I found that my board has revision 1.0.

0 Kudos