MQX Kernel Data Windows Shows Floating Point IO as No

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MQX Kernel Data Windows Shows Floating Point IO as No

362 Views
rajbatra
Contributor IV

I've compiled MQX with floating point support (here's my userconfig.h):

 

#ifndef __user_config_h__

#define __user_config_h__

/* Define user specific modifications of default configuration*/

#define BSPCFG_HAS_SRAM_POOL                     1

#define MQXCFG_ENABLE_FP  1

#define MQX_INCLUDE_FLOATING_POINT_IO 1

/* include platform-specific configuration */

#include "mqx_cnfg.h"

#endif /* __user_config_h__ */

 

However, when I view the MQX Kernel Data screen, it states Floating Point IO as No.

I'm using KDS 3.0.x (haven't upgraded to 3.1 yet).

 

Question: Is the Kernel Data screen wrong, or did I compile it incorrectly?

 

Also, my CPU Type shows as Unknown (0x0000) - I'm on a K64.

Attached is a screen shot. Would be curious what others are seeing here when they've enabled floating point IO.

Thanks!

Labels (1)
0 Kudos
2 Replies

74 Views
soledad
NXP Employee
NXP Employee

Hello Raj,

Which MQX version are you using??

Please check the below threads and let me know if this helps

printf() with float values

KDS v3.0.0: Floatting point library

Printing Floating point values to fsl_debug_console FRDM-K64F


Have a great day,
Sol

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos

74 Views
rajbatra
Contributor IV

Hi Sol,

This is KSDK 1.2 (so the MQX that comes with it).

My floating point printing works fine - shows up in console - so those links aren't what I was looking for.

The MQX Kernel Data tab (you can access it via KDS in the Menu MQX...Kernel Data)  shows that Floating Point IO is 'No'.

Wondering if it's a bug in the tab or if I didn't do something right.

Thanks,

-Raj

0 Kudos