problem booting image on target from eMMC4.4

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

problem booting image on target from eMMC4.4

536 Views
Contributor I

I'm trying to download and boot Ubuntu image from eMMC4.4 via HannStar LVDS.

 

I follow the "i.MX_6Dual6Quad_Sabre-SD_Linux_User_Guide.pdf" from L3.0.35_4.0.0_docs using the MFGTool to download image into the sabre board.

 

The cfg.ini file :   

[LIST]

name = ubuntu-SabreSD-eMMC

 

set boot mode as SD3 boot to enter serial download mode for MFGTool

 

did the following command in U-boot prompt

setenv bootargs_mmc 'setenv bootargs ${bootargs} root=/dev/mmcblk0p1 rootwait rw video=mxcfb0:dev=ldb,LDB-XGA,if=RGB666'

setenv bootcmd_mmc 'run bootargs_base bootargs_mmc;mmc dev 3;mmc read ${loadaddr} 0x800 0x2000;bootm'

setenv bootcmd 'run bootcmd_mmc'

saveenv

 

but it hang at the point when I tried to run bootcmd highlighted in red below and subsequently I'm not able to enter U-boot prompt to edit anymore, the only response I get is those that I highlighted in green below.

 

Is there anybody with similar issue or have some idea where should I go about debugging it?

 

 

 

MX6Q SABRESD U-Boot > print

bootdelay=3

baudrate=115200

ipaddr=192.168.1.103

serverip=192.168.1.101

netmask=255.255.255.0

loadaddr=0x10800000

rd_loadaddr=(0x1300000)

netdev=eth0

ethprime=FEC0

uboot=u-boot.bin

kernel=uImage

nfsroot=/opt/eldk/arm

bootargs_base=setenv bootargs console=ttymxc0,115200

bootargs_nfs=setenv bootargs ${bootargs} root=/dev/nfs ip=dhcp nfsroot=${serverip}:${nfsroot},v3,tcp

bootcmd_net=run bootargs_base bootargs_nfs; tftpboot ${loadaddr} ${kernel}; bootm

stdin=serial

stdout=serial

stderr=serial

ethact=FEC0

bootcmd=run bootcmd_mmc

bootargs_mmc=setenv bootargs ${bootargs} root=/dev/mmcblk0p1 rootwait rw video=mxcfb0:dev=ldb,LDB-XGA,if=RGB666

bootcmd_mmc=run bootargs_base bootargs_mmc;mmc dev 3;mmc read ${loadaddr} 0x800 0x2000;bootm


Environment size: 735/8188 bytes

MX6Q SABRESD U-Boot > saveenv

Saving Environment to MMC...

Writing to MMC(3)... done

MX6Q SABRESD U-Boot > run bootcmd

mmc3(part 0) is current device


MMC read: dev # 3, block # 2048, count 8192 ...


U-Boot 2009.08 (Apr 25 2013 - 01:17:52)


CPU: Freescale i.MX6 family TO1.2 at 792 MHz

Thermal sensor with ratio = 185

Temperature:   45 C, calibration data 0x5954f97d

mx6q pll1: 792MHz

mx6q pll2: 528MHz

mx6q pll3: 480MHz

mx6q pll8: 50MHz

ipg clock     : 66000000Hz

ipg per clock : 66000000Hz

uart clock    : 80000000Hz

cspi clock    : 60000000Hz

ahb clock     : 132000000Hz

axi clock   : 264000000Hz

emi_slow clock: 132000000Hz

ddr clock     : 528000000Hz

usdhc1 clock  : 198000000Hz

usdhc2 clock  : 198000000Hz

usdhc3 clock  : 198000000Hz

usdhc4 clock  : 198000000Hz

nfc clock     : 24000000Hz

Board: i.MX6Q-SABRESD: unknown-board Board: 0x63012 [POR ]

Boot Device: MMC

I2C:   ready

DRAM:   1 GB

MMC:   FSL_USDHC: 0,FSL_USDHC: 1,FSL_USDHC: 2,FSL_USDHC: 3

Original Attachment has been moved to: eMMC4.4-via-HannStar-LVDS-log.txt.zip

Original Attachment has been moved to: eMMC-log.txt.zip

Labels (3)
0 Kudos
2 Replies

4 Views
Senior Contributor IV

SWI

We have not got your response yet and will close the discussion in 3 days. If you still need help, please feel free to

reply with an update to this discussion.
Thanks,
Yixing

0 Kudos

4 Views
Senior Contributor IV

SWI

We are sorry for getting back to you so late. Are you still stuck with the issue? If you have somehow to resolved the

issue, can we close the discussion? If you still need help, please feel free to reply with an update to this discussion.

Thanks,
Yixing

0 Kudos