Mounting a firewire drive

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Mounting a firewire drive

Jump to solution
249 Views
andrewellis
Contributor III

Hi

 

I have a maxtor external harddrive with both USB and firewire ports.

 

If I connect the drive using the usb port, the drive is mounted and I can browse the drive. When I try using the firewire port nothing is mounted. I I type:

 

grep . /sys/bus/firewire/devices/fw*/*


I get the output in the attached file. The drive is obviously being detected, but not mounted. I have tried the same drive on an x86 system and it mounts without any problems so I know the drive is working correctly.

 

Has anyone managed to mount a firewire drive successfully?

 

In the kernel build, I have enabled Firewire driver stack, OHCI-1394 controllers and storagedevices (SBP-2 protocol). They are all built into the kernel.

 

Andrew

Original Attachment has been moved to: firewire.txt.zip

Labels (2)
0 Kudos
1 Solution
126 Views
jimmychan
NXP TechSupport
NXP TechSupport

We don't support firewire on i.MX6Q

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
126 Views
andrewellis
Contributor III

This problem seems to be an intermittent one, I have started the system again, and the firewire drive was mounted. On subsequent power cycles the drive was not mounted everytime. When the drive is mounted, there is an entry /dev/sdb1. When the drive is not mounted there is no entry in /dev/ for a hard drive.

I'm thinking the drive itself my be flakey?

Andrew

0 Kudos
126 Views
jimmychan
NXP TechSupport
NXP TechSupport

which board are you using? which BSP are you using?

0 Kudos
126 Views
andrewellis
Contributor III

Hi Jimmy,

I'm using the SabreSD with an i.MX6Q processor, and using BSP L3.0.35_1.1.0.

Andrew

0 Kudos
127 Views
jimmychan
NXP TechSupport
NXP TechSupport

We don't support firewire on i.MX6Q

View solution in original post

0 Kudos