Imx53 LTIB installation problem.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Imx53 LTIB installation problem.

706 Views
swapneelsangar
Contributor II

Dear sir,

I take a separate  PC on which  ubuntu 11.10 OS and its OS type is 32 bit.  I follow all steps given in document file. In that section 9.2 step 7 to check the list of L2.6.35_11.09.01_ER_source it is ok.

After that at step 8 I change directory to L2.6.35_11.09.01_ER_source and use command ./install so at the point \\\"Where do you want to install LTIB ? (/home/user/imx53/11.09.01/L2.6.35_11.09.01_ER_source)it give message cannot install into /home/rahul/imx53/11.09.01/L2.6.35_11.09.01_ER_source.  So give path home/rahul/imx53/11.09.01. at that path it install ltib.


After that step 9.3.1 I write command  ~/imx53/11.09.01/ltib$ cat ltib-fix-rpm-flag.patch then it show message

bush: /home/rahul/imx53/11.09.01/ltib$: No such file or directory. what is the problem ?  i follow all the procedure to install ltib then it show ltib all ready exist there.

How I can solve this problem..??


Also I check 11.09.01 folder by using ls command it also not show ltib files.


Thanks & Regards

swapneel

 

Original Attachment has been moved to: 438-CreateUbuntu1110ltib110901.odt

Labels (2)
0 Kudos
8 Replies

161 Views
LeonardoSandova
Specialist I

When installing, write a folder's path already created on your filesystem. LTIB by default does not create one.

for example

folder=~/imx53/11.09.01

mkdir -p $folder

cd

./install # provide the $folder path, so ltib will be installed on top

Leo

0 Kudos

161 Views
swapneelsangar
Contributor II

Dear sir,

Thank you The LTIB file is install when I create a folder by using  folder=~/imx53/11.09.01

                                                                                                                                           mkdir -p $folder

After  installation completed I go to step 9.3  modify default LTIB. give the command

~/imx53/11.09.01/folder/ltib$ cat ltib-fix-rpm-flag.patch. then it show error

cat:ltib-fix-rpm-flag.patch : no such file or directory.

I check installed LTIB folder it show content bin config copying dist doc hash ltib pkgs readme. Also check patch folder but can't find ltib-fix-rpm-flag.patch.

How I can remove this error.


Thanks & Regards

swapneel

0 Kudos

161 Views
LeonardoSandova
Specialist I

Patches are not found under the ltib folder, all pkgs and patches are located somewhere under /opt/freescale/pkgs. Once LTIB is installed, you just need to run ./ltib under the ltib folder. what is the output after running the ltib script?

Leo

0 Kudos

161 Views
swapneelsangar
Contributor II

 

Dear sir,

On my host pc ubuntu 11.10 so it need step 9.3 modify default LTIB

as given in attached document.  So I given the command

~/imx53/11.09.01/folder/ltib$ cat ltib-fix-rpm-flagpatch then it

show error   cat:ltib-fix-rpm-flag.patch : no such file or

directory.

Please see the attached document and give me step by step

information to do this step 9.3.

The second point is when I run ltib using ./ltib then it show error

zlib not installed. so I install ltiblg-dev then it show message

ltiblg-dev is allready newest verasion . when I install only zlib

then it show error

unable to locate package zlib. The screen shot is attached here.

  

Thanks & Regards

swapneel

0 Kudos

161 Views
LeonardoSandova
Specialist I

Oh I see. Please do all the patching manually, patches are not already present on the BSP. Check correct paths on ltib/bin/Ltibutils.pm regarding the zlib issue.

Leo

0 Kudos

161 Views
swapneelsangar
Contributor II

Dear sir,

For zlib you say "Check correct paths on ltib/bin/Ltibutils.pm". I can't understand this. I  have checked the Ltibutils.pm file is present at  path ltib/bin/Ltibutils.pm.

I try to install zlib then it show error E: unable to locate package zlib.

Thank you

swapneel

0 Kudos

161 Views
LeonardoSandova
Specialist I

Can you try the same build on a ubuntu 10.04 Machine?

The patch is NOT present as a file on your ltib folder. However, its content is shown on the document, so you can copy & paste into a file. Once you have it, you can patch it. Check that Ltibutils.pm, and compare the zlib libraries indicated on the file with the ones in your system. Seems that ltib can not find them, so you need to fix the file. There are several links regarding this issue on the community.

Leo

0 Kudos

161 Views
swapneelsangar
Contributor II

Hello sir,

I install all the patches and remove the erroe zlib. After that when I run LTIB then it show message

Exiting on error or interrupt

Please see >> /home/rahul/imx53/11.09.01/folder/ltib/host_config.log for details

rahul@rahul:~/imx53/11.09.01/folder/ltib$ ./ltib

Cowardly refusing to clobber existing directory:

/opt/freescale/ltib/usr/src/rpm/BUILD/elftosb-11.09.01

Remove this by hand if you really want to rebuild this package from scratch

Died at ./ltib line 1380.

traceback:

main::build_host_rpms:1380

  main::host_checks:1435

   main:542

when I delete this elftosb-11.09.01 file from this path and run ltib then it show same error .

Please help me how i can remove this error.

Thank you

swapneel

0 Kudos