I can't launch S32 DESIGN STUDIO suddenly

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

I can't launch S32 DESIGN STUDIO suddenly

1,144 Views
hnxiaojuzi
Contributor II

s32vproblempng.png

These problem occurred suddenly,and it's show"Loading com.frescale processorexpert.core",I tried to uninstall it,and install it again,but it no effect.How can I solve this problem.

thank you all.

0 Kudos
8 Replies

323 Views
hnxiaojuzi
Contributor II

Thank you all,I have solve this problem.I tried change my work directory,and it works.

0 Kudos

323 Views
gilberto_romero
Contributor I

Excuse me, how did you change your work directory? 

0 Kudos

323 Views
gilberto_romero
Contributor I

I just rename the directories of my workspaces and now works. Thanks for the suggestion!

0 Kudos

323 Views
stanish
NXP Employee
NXP Employee

Hi,

Which version of S32 Design Studio are you using?

Could you possibly attach log file located in your workspace:

"<your workspace directory>\.metadata\.log"

This will help us to identify the root cause of this issue.

Thanks,

Stan

0 Kudos

323 Views
hnxiaojuzi
Contributor II

HI Stanislav,

      This problem hasn't solve ,I tried to start this software in Windows Safety Mode ,it still doesn't work.The message is shown above.Please help me to find out the problem.

pastedImage_1.png

0 Kudos

323 Views
falkogawantka
Contributor I

Hi Stanislaw,

   I have the same problem like it is described in the topic. I can not launch the s32 design studio while it is loading the    processorexper.core module.

   Here are my .log infos:

      !SESSION 2018-05-22 08:14:08.548 -----------------------------------------------
      eclipse.buildId=4.6.3.M20170301-0400
      java.version=1.8.0_51
      java.vendor=Oracle Corporation
      BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=de_DE
      Framework arguments:  -product com.nxp.s32ds.arm.ide.product
      Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 -product com.nxp.s32ds.arm.ide.product

      !ENTRY org.eclipse.cdt.dsf.gdb 4 5012 2018-05-22 16:10:37.022
      !MESSAGE Error with command: gdb --version
      !STACK 0
      java.io.IOException: Cannot run program "gdb": Launching failed

Thanks for help.

0 Kudos

323 Views
jiri_kral
NXP Employee
NXP Employee

Hi, 

are you able run gdb from command line? 

pastedImage_1.png

Jiri

0 Kudos

323 Views
hnxiaojuzi
Contributor II

HI,

   Thank you,Stan.

   My software version is S32DS.Version.2.0 ,and I just check the log file,it has stopped record after this issue occurred.The abstract of the log file shows as below.

!SESSION 2018-03-19 16:21:29.517 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=4.6.2.M20161124-1400
java.version=1.8.0_51
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=zh_CN
Framework arguments: -product com.nxp.s32ds.vision.ide.product
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86 -product com.nxp.s32ds.vision.ide.product

!ENTRY org.eclipse.egit.ui 2 0 2018-03-19 16:21:52.590
!MESSAGE Warning: The environment variable HOME is not set. The following directory will be used to store the Git
user global configuration and to define the default location to store repositories: 'C:\Users\juju'. If this is
not correct please set the HOME environment variable and restart Eclipse. Otherwise Git for Windows and
EGit might behave differently since they see different configuration options.
This warning can be switched off on the Team > Git > Confirmations and Warnings preference page.

Thanks.

0 Kudos