(Flash programmer) Error when adding support for new flash device

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

(Flash programmer) Error when adding support for new flash device

Jump to solution
581 Views
james_browning
Contributor II

Hello,

I receive the following error when attempting to read the id for a new flash device (IS25WP256E) using the flash programmer: 

 

fl_id
Reading...
Flash programming operation failed.
//
Additional error details:
[FP: no device selected]

 

I modified the board initialization script to use the following flash initialization:

    fl = flash.create(TA)

    # Add NAND device
    fl.add_device({"alias": "nand", "name": "S34MS04G2v1", "address": 0x60000000, "ws_address": 0x10000000, "ws_size": 0x1FFFF, "geometry": "8x1", "controller": "IFC"})

    # Add QSPI device
    #fl.add_device({"alias": "qspi", "name": "MT25QU512ABA", "address": 0x40000000, "ws_address": 0x10000000, "ws_size": 0x1FFFF, "geometry": "8x1", "controller": "QSPI"})

    fl.add_device({"alias": "qspi", "name": "IS25WP256E", "address": 0x40000000, "ws_address": 0x10000000, "ws_size": 0x1FFFF, "geometry": "8x1", "controller": "QSPI"})

    #fl.add_device({"alias": "qspi", "name": "W25Q256JW", "address": 0x40000000, "ws_address": 0x10000000, "ws_size": 0x1FFFF, "geometry": "8x1", "controller": "DSPI"})


    # Add SD/eMMC device
    fl.add_device({"alias": "sd", "name": "SDSP16GB_LSCH2", "address": 0x00000000, "ws_address": 0x80000000, "ws_size": 0x1FFFF, "geometry": "8x1", "controller": "eSDHC"})
    fl.add_device({"alias": "mmc", "name": "MMCP1xxx_LSCH2", "address": 0x00000000, "ws_address": 0x80000000, "ws_size": 0x1FFFF, "geometry": "8x1", "controller": "eSDHC"})

    # Set qspi as current device
    fl.set_current_device("qspi")

 

I'm attaching my relevant xml files (changed to txt for so I can upload them) to this post. The version of CodeWarrior I am using is 11.5. 

 

Thank you for your help,
James

0 Kudos
1 Solution
555 Views
james_browning
Contributor II

Solved it. My file named IS25WP256Q_QSPI_64b.xml should actually be named IS25WP256E_QSPI_64b.xml

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
556 Views
james_browning
Contributor II

Solved it. My file named IS25WP256Q_QSPI_64b.xml should actually be named IS25WP256E_QSPI_64b.xml

0 Kudos