Ranjith Hebbar V S

i.MX6UL based Custom Board HAB

Discussion created by Ranjith Hebbar V S on Sep 26, 2017
Latest reply on Oct 4, 2017 by Yuri Muhin

Dear All,

     I am trying to bring up HAB on i.MX6UL based custom board. I followed the document as in i.MX 6 Linux High Assurance Boot (HAB) User's Guide.pdf testing in (open mode). I am getting following error when I give hab_status in u-boot.

 

hab_status

Secure boot disabled

HAB Configuration: 0xf0, HAB State: 0x66

--------- HAB Event 1 -----------------
event data:
0xdb 0x00 0x08 0x42 0x33 0x22 0x0a 0x00

STS = HAB_FAILURE (0x33)
RSN = HAB_INV_ADDRESS (0x22)
CTX = HAB_CTX_AUTHENTICATE (0x0A)
ENG = HAB_ENG_ANY (0x00)


--------- HAB Event 2 -----------------
event data:
0xdb 0x00 0x14 0x42 0x33 0x0c 0xa0 0x00
0x00 0x00 0x00 0x00 0x87 0x7f 0xf4 0x00
0x00 0x00 0x00 0x20

STS = HAB_FAILURE (0x33)
RSN = HAB_INV_ASSERTION (0x0C)
CTX = HAB_CTX_ASSERT (0xA0)
ENG = HAB_ENG_ANY (0x00)


--------- HAB Event 3 -----------------
event data:
0xdb 0x00 0x14 0x42 0x33 0x0c 0xa0 0x00
0x00 0x00 0x00 0x00 0x87 0x7f 0xf4 0x2c
0x00 0x00 0x01 0xe8

STS = HAB_FAILURE (0x33)
RSN = HAB_INV_ASSERTION (0x0C)
CTX = HAB_CTX_ASSERT (0xA0)
ENG = HAB_ENG_ANY (0x00)


--------- HAB Event 4 -----------------
event data:
0xdb 0x00 0x14 0x42 0x33 0x0c 0xa0 0x00
0x00 0x00 0x00 0x00 0x87 0x7f 0xf4 0x20
0x00 0x00 0x00 0x01

STS = HAB_FAILURE (0x33)
RSN = HAB_INV_ASSERTION (0x0C)
CTX = HAB_CTX_ASSERT (0xA0)
ENG = HAB_ENG_ANY (0x00)


--------- HAB Event 5 -----------------
event data:
0xdb 0x00 0x14 0x42 0x33 0x0c 0xa0 0x00
0x00 0x00 0x00 0x00 0x87 0x80 0x00 0x00
0x00 0x00 0x00 0x04

STS = HAB_FAILURE (0x33)
RSN = HAB_INV_ASSERTION (0x0C)
CTX = HAB_CTX_ASSERT (0xA0)
ENG = HAB_ENG_ANY (0x00)

 

So what might cause this problem. Help me out in resolving this problem.

 

Thanks in advance

Outcomes