S32 Build Err

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

S32 Build Err

570 Views
Contributor IV

149667_149667.png1.png

 

The same project is ok in my colleague's computer. But in my computer, it reports an err " ewl_c.specs: No such file or directory"

can anyone help me to solve it? Thank you very much!

Labels (2)
Tags (3)
0 Kudos
7 Replies

11 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi,

have you tried to "Clean" and rebuild your project?

Which version+Build number does your workmate has? The version you have is the first official release available.

I suspect your colleague uses a non-official release and therefore you might experience some compatibility issues.

I'd encourage you to use official release in order to avoid such a problems.

Regards,

Stan

0 Kudos

11 Views
NXP Employee
NXP Employee

Thanks for the update.

I cannot see anything wrong on you config.

Could you possibly try to reinstall S32DS? It seems like S32DS gets corrupted.

Stan

0 Kudos

11 Views
Contributor IV

I find i just delete the err message and then rebuild the project, it's OK! :smileyshocked:

Now i have another question(see below)

Building file: ../source/srv/sys/osv/osv.c

Executing target #1 ../source/srv/sys/osv/osv.c

Invoking: Standard S32DS C Compiler

powerpc-eabivle-gcc "@source/srv/sys/osv/osv.args" -MMD -MP -MF"source/srv/sys/osv/osv.d" -MT"source/srv/sys/osv/osv.o" -c -o "source/srv/sys/osv/osv.o" "../source/srv/sys/osv/osv.c"

powerpc-eabivle-gcc.exe: fatal error: C:/Freescale/S32_Power_v1.0/S32DS/e200_ewl2/lib/ewl_c.specs: attempt to rename spec 'cpp_unique_options' to already defined spec 'old_cpp_unique_options'

compilation terminated.

make: *** [source/srv/sys/osv/osv.o] Error 1

This is caused by different versions of S32. My workmate has low version of S32, mine is high version(you can see in the picture above). Every time i copy his project to my computer, it reports the err above, could you help me for this? Thank you very much!

0 Kudos

11 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi,

could you please share Compiler, Linker and Assembler settings (see following screen)?

pastedImage_0.png

Regards,

Martin

0 Kudos

11 Views
Contributor IV

thank you for you both!

It seems suddenly that every project in my computer has the same problem(even the compiled ok program before and the new empty project)

1.png

2.png3.png4.png5.png6.png

0 Kudos

11 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hello,

Could you please check if --sysroot path matches with your environment (see the screenshot below) and if your S32DS directory includes this folder/file too (perhaps the installation of S32DS was not completed).

pastedImage_1.png

pastedImage_2.png

Stan

0 Kudos

11 Views
NXP Employee
NXP Employee

Hi,

could you please provide me another information about your problem?

1) Which S32 Design Studio you use? For ARM or for Power architecture?

2) Which processor you use?

3) Does your colleague have the same operating system?

4) Which module/file is the error in?

5) Do you include some external (our own) libraries?

6) Are you able to create new empty project and compile it successful?

Regards,

Martin

0 Kudos