usb composite demo on kinetis k60

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

usb composite demo on kinetis k60

394 Views
prashantdev
Contributor III

hi,

I am trying to use usb_cdc_msd demo from freescale usb stack 4.1. on k60n512vmd100 tower kit. My PC detects both storage and virtual com port. I'm able to access storage but when I try to open COM port it says "Port is being used by another application". I've windows 8.1 on my PC. I thought it was driver issue but when I ran  cdc_demo from example projects then virtual com port is working properly. Can someone help ??

Labels (1)
0 Kudos
4 Replies

114 Views
mjbcswitzerland
Specialist V
0 Kudos

114 Views
FelipeGarcia
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Prashant,

 

Please check the jumper settings. I was able to run the cdc_msd and communicate with CDC port with no issue.

 

I used the Freescale USB Stack v4.1.1 from https://www.nxp.com/webapp/sps/download/license.jsp?colCode=USB_STACK_V4.1.1 , TWR-K60N512 and TWR-SER as development boards and Windows 10 OS.

 

To see the jumper settings please check https://www.nxp.com/docs/en/user-guide/TWR-K60N512-UM.pdf on chapter 2.11.

 

Have a great day,
Felipe

-------------------------------------------------------------------------------
Note:
- If this post answers your question, please click the "Mark Correct" button. Thank you!

- We are following threads for 7 weeks after the last post, later replies are ignored
Please open a new thread and refer to the closed one, if you have a related question at a later point in time.
-------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos

114 Views
prashantdev
Contributor III

Thanx Felipe for ur repsonse. I tried above USB stack and made the jumper setting according to the document but problem is the same. Device get enumerated as storage and COM Port. I can access storage but can't open the port. I am attaching the error snapshot.Screenshot (30).png

0 Kudos

114 Views
FelipeGarcia
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi Prashant,

 

I tried the example using TeraTerm. Also, could you please try by disabling the device and then enabling. You can do that with right-click the virtual COM port in the device manager.

 

Hope it helps.

 

Best regards,

Felipe

0 Kudos