AnsweredAssumed Answered

i.MX6 DDR Stress Test Tool V2.70 calibration fails.

Question asked by PRANAV PARMAR on Nov 15, 2017
Latest reply on Dec 12, 2017 by PRANAV PARMAR

Hi LinWang,

 

We are working our custom board with iMX6 Quad processor. On trying the DDR3 calibration for 1GB with DDR Stress Tool V2.70 using GUI we are getting an error as: ERROR FOUND, we can't get suitable value !!!!

 

We have been working to resolve this for long time but unsuccessful.

 

thanks for the help in advance. The log is as below:

 

Density per chip select: 1024MB 
============================================

Current Temperature: 35
============================================

DDR Freq: 396 MHz

ddr_mr1=0x00000004
Start write leveling calibration...
running Write level HW calibration
Write leveling calibration completed, update the following registers in your initialization script
MMDC_MPWLDECTRL0 ch0 (0x021b080c) = 0x00150017
MMDC_MPWLDECTRL1 ch0 (0x021b0810) = 0x001F0016
MMDC_MPWLDECTRL0 ch1 (0x021b480c) = 0x00150023
MMDC_MPWLDECTRL1 ch1 (0x021b4810) = 0x00080011
Write DQS delay result:
Write DQS0 delay: 23/256 CK
Write DQS1 delay: 21/256 CK
Write DQS2 delay: 22/256 CK
Write DQS3 delay: 31/256 CK
Write DQS4 delay: 35/256 CK
Write DQS5 delay: 21/256 CK
Write DQS6 delay: 17/256 CK
Write DQS7 delay: 8/256 CK

Starting DQS gating calibration
. HC_DEL=0x00000000 result[00]=0x11011111
. HC_DEL=0x00000001 result[01]=0x11011111
. HC_DEL=0x00000002 result[02]=0x01000010
. HC_DEL=0x00000003 result[03]=0x01000010
. HC_DEL=0x00000004 result[04]=0x11111111
. HC_DEL=0x00000005 result[05]=0x11111111
. HC_DEL=0x00000006 result[06]=0x11111111
. HC_DEL=0x00000007 result[07]=0x11111111
. HC_DEL=0x00000008 result[08]=0x11111111
. HC_DEL=0x00000009 result[09]=0x11111111
. HC_DEL=0x0000000A result[0A]=0x11111111
. HC_DEL=0x0000000B result[0B]=0x11111111
. HC_DEL=0x0000000C result[0C]=0x11111111
. HC_DEL=0x0000000D result[0D]=0x11111111
ERROR FOUND, we can't get suitable value !!!!
dram test fails for all values.

Error: failed during ddr calibration

 

It seems from your suggestion that calibration has failed at byte 1 and byte 6.

Can you please suggest any specific issue in the board? And how did you decode the issue is with byte 1 and byte 6?

I also request you to suggest the solution if any.

 

Thanks and Regards,

Pranav

Outcomes