AnsweredAssumed Answered

load u-boot to imx6q sabrelite ,but see no output in serial console

Question asked by panpan li on May 4, 2014
Latest reply on May 5, 2014 by Tony Zheng

I have both used mfgtool and imx_usb_loader to load u-boot.bin or u-boot.imx to imx6q sabrelite ,but neither works,since I can't see U-Boot launch  on the serial console,and I'm sure the serial console have been correctly setted ,and the boot mode switches have been setted to 00 – Fuses.

here is the output on the terminal of ubuntu 10.04 ,when I use imx_usb_loader to load  u-boot.imx to BD-SL-i.MX6:

pp@pp-desktop:~/imx_usb_loader$ sudo ./imx_usb u-boot.imx

No "_" environment variable

argc == 2, argv == 0xbfb912f4

base == 0x804fc20:./imx_usb

trailing slash == 0x804fc21:/imx_usb

conf_path == ./

config file <./imx_usb.conf>

No "_" environment variable

argc == 2, argv == 0xbfb912f4

base == 0x804fc20:./imx_usb

trailing slash == 0x804fc21:/imx_usb

conf_path == ./

config file <./mx6_usb_work.conf>

parse mx6_usb_work.conf

15a2:0054(mx6_qsb) bConfigurationValue =1

Interface 0 claimed

report 1, wrote 16 bytes, err=0

report 3, read 4 bytes, err=0

read=56 78 78 56

u-boot.imx 0 0 1 0 1 2

main dcd length 310

sub dcd length 30c

dcd_ptr=0x177ff02c

 

 

loading binary file(u-boot.imx) to 177ff000, skip=0, fsize=4ee44 type=aa

 

 

<<<323140, 323140 bytes>>>

jumping to 0x177ff000

 

 

does u-boot load to the board ?if so,why I can't see any output in the serial console?I am so confused,

and I also have used the mfgtool,here is the information in the mfgtool.log:

Panel A Start <CMD/> type="find" body="Recovery" file="" timeout="180" onError="" text="".

 

1 - Panel A Finished <CMD/> type="find" body="Recovery" file="" timeout="180" onError="" text="" SUCCESS code=0x0.

 

Panel A Start <CMD/> type="boot" body="Recovery" file="u-boot-mx6q-sabrelite.bin" timeout="10" onError="" text="Loading uboot.".

 

1 - Panel A Finished <CMD/> type="boot" body="Recovery" file="u-boot-mx6q-sabrelite.bin" timeout="10" onError="" text="Loading uboot." SUCCESS code=0x0.

 

Panel A Start <CMD/> type="load" body="" file="uImage" timeout="10" onError="" text="Doing Kernel.".

 

1 - Panel A Finished <CMD/> type="load" body="" file="uImage" timeout="10" onError="" text="Doing Kernel." SUCCESS code=0x0.

 

Panel A Start <CMD/> type="load" body="" file="initramfs.cpio.gz.uboot" timeout="10" onError="" text="Doing Initramfs.".

 

1 - Panel A Finished <CMD/> type="load" body="" file="initramfs.cpio.gz.uboot" timeout="10" onError="" text="Doing Initramfs." SUCCESS code=0x0.

 

Panel A Start <CMD/> type="jump" body="" file="" timeout="10" onError="" text=" Jumping to OS image. ".

 

1 - Panel A Finished <CMD/> type="jump" body="" file="" timeout="10" onError="" text=" Jumping to OS image. " SUCCESS code=0x0.

 

Panel A Start <CMD/> type="find" body="Updater" file="" timeout="180" onError="" text="".

 

it seems the u-boot have been successfully load to the board,does it?but there is neither no output in the serial console, I'm a freshman learning linux,I am eager to get the BD-SL-i.MX6 up,but it seems so many problems there since I can't boot the board,please help me!

Outcomes