Jason Chiang

Beacon question at KW40

Discussion created by Jason Chiang Employee on May 3, 2016
Latest reply on May 5, 2016 by Alexandru Andreescu

Hello,

 

I have one question when running kw40 beacon application. The  details as below.

1. download beacon application to kw40 FRDM board from

C:\Freescale\KW40Z_Connectivity_Software_1.0.1\ConnSw\examples\bluetooth\beacon\frdmkw40z\bare_metal\build\iar

2. kw40 beacon can connect to Kinetis BLE
Toolbox on smart phone without any problem

3. However kw40 beacon can NOT connect to
CSR 4.0 dongle, why ?????

4. the other beacon can connect to CSR 4.0
dongle without any problem

 

Please see the logs captured from linux side

the example shows CSR 4.0 dongle connect to the other beacon device but cannot connect to kw40 EVB

 

[CSR 4.0 dongle is connected to linux]

root@OpenWrt:/# hcitool lescan [at this moment, both kw40 and the other beacon device are power on]

LE Scan ...

00:04:9F:00:00:0E (unknown) [found kw40]

00:04:9F:00:00:0E (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 ByterealDA [found the other beacon device which is name ByterealDA]

8D:CD:C3:AC:22:D3 (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 ByterealDA

00:04:9F:00:00:0E (unknown)

00:04:9F:00:00:0E (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 ByterealDA

00:04:9F:00:00:0E (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 ByterealDA

^Croot@OpenWrt:/#

root@OpenWrt:/# hcitool lescan [power off kw40, so only found ByterealDA]

LE Scan ...

8D:CD:C3:AC:22:D3 (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 ByterealDA

8D:CD:C3:AC:22:D3 (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 (unknown)

8D:CD:C3:AC:22:D3 ByterealDA

^Croot@OpenWrt:/#

root@OpenWrt:/# gatttool -b
8D:CD:C3:AC:22:D3 --interactive

[8D:CD:C3:AC:22:D3][LE]> connect

Attempting to connect to 8D:CD:C3:AC:22:D3 [connect to ByterealDA successfully]

Connection successful

[8D:CD:C3:AC:22:D3][LE]> char-desc
0x0028 0x0028

handle: 0x0028, uuid:
00002901-0000-1000-8000-00805f9b34fb [got ByterealDA uuid]

[8D:CD:C3:AC:22:D3][LE]>

 

(gatttool:3290): GLib-WARNING **: Invalid
file descriptor.

 

root@OpenWrt:/#

root@OpenWrt:/# hcitool lescan [power off ByterealDA and power on kw40]

LE Scan ...

00:04:9F:00:00:0E (unknown) [found kw40]

00:04:9F:00:00:0E (unknown)

00:04:9F:00:00:0E (unknown)

00:04:9F:00:00:0E (unknown)

^Croot@OpenWrt:/#

root@OpenWrt:/# gatttool -b
00:04:9F:00:00:0E --interactive

[00:04:9F:00:00:0E][LE]> connect

Attempting to connect to 00:04:9F:00:00:0E [tried to connect to kw40 but fails]

Error: connect error:
Transport endpoint is not connected (107)

[00:04:9F:00:00:0E][LE]> [ 538.560571] usb 3-1: USB disconnect, device number 2

 

Is there anything need to pay attention ?

 

Attached picture for your reference.

Attachments

Outcomes