Vincent Chou

Failed to mount ROOTFS based on L2.6.35_11.05.01_source

Discussion created by Vincent Chou on Apr 24, 2012

Hi! Friends,

We design our i.MX53 board based on SMD design.  I downloaded the newest Linux BSP for SABRE tablet and installed on my Ubuntu 10.04 environment.  I used the procedure described in the i.MX53_SABRE_TABLET_Linux_BSP_UserGuide.pdf

./L2.6.35_11.01.00_ER_source_bundle/install

./ltib -m conifg

Choosing imx5X platform and package profile, MIN profile.  In Kernel configuration, choosing i.MX53SMD board.  Then everything as default.  

After that, I use the u-boot.bin and uImage in the boot directory under rootfs to do the following.

$sudo dd if=u-boot.bin of=/dev/sdb bs=512 && sync && sync

$sudo dd if=uImage of=/dev/sdb bs=512 seek=2048 && sync && sync 

$sudo umount /dev/sdb*

$sudo fdisk /dev/sdb

enter the following commands: u, n, p, 1, 8192, "enter", w

And then 

$sudo mkfs.ext3 /dev/sdb1

$sudo mount /dev/sdb1 /home/<user>/mountpoint

$cd /home/<user>/ltib/rootfs

$sudo cp -rpa [A-z]* /home/<user>/mountpoint

$sudo umount /home/<user>/mountpoint

 

Then I set up all environment variables based ont he pdf file.  However, I came across the following error messages.

============

VFS: Cannot open root device "mmcblk0p1" or unknown-block(179,1)
Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:
b300 3880960 mmcblk0 driver: mmcblk
Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(179,1)

============

I think I may have two things different from the description in the pdf file.  One is that I did not apply the patch.  The other is that my OS is Ubuntu 10.04, not 9.04.  

 

Could anyone shed some light for my mistakes?

 

Vincent

Outcomes