LBEE5XV1YM sdio fails after a short time

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

LBEE5XV1YM sdio fails after a short time

879 Views
benjmcgee
Contributor II

Hello,

I am using a LBEE5xV1YM module in sdio mode with an IMX7D running yocto warrior with a 4.19 kernel. The module works well for a short time, maybe 10 - 30 seconds, and it stops functioning. The following error prints out one or more times:

mwifiex_sdio mmc0:0001:1: mwifiex_sdio_card_to_host: read iomem failed: -84
mwifiex_sdio mmc0:0001:1: card_to_host_mpa failed: int status=0x1

When booting, the following messages are printed in dmesg:

   1.998745] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: Falling back to syfs fallback for: mrvl/sd8997_uapsta.bin
[    8.209783] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: info: FW download over, size 623240 bytes
[    9.061975] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: WLAN FW is active
[    9.139286] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: info: MWIFIEX VERSION: mwifiex 1.0 (16.68.1.p197)  
[    9.169456] mwifiex_sdio mmc0:0001:1: driver_version = mwifiex 1.0 (16.68.1.p197)

Once it stops functioning, it remains dysfunctional until it is power cycled. Any idea what could be causing this?

 

Tags (2)
0 Kudos
Reply
3 Replies

829 Views
weidong_sun
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello benjmcgee ,

see below, please!

weidong_sun_0-1622690619523.png

change R3650/R3651/R3652 to be 51k, or , 47k , or 10k, please!

because these 3 pins have internal 100K pull up.

 

try it, please!

Have a nice day!

B.R,

weidong

 

0 Kudos
Reply

872 Views
weidong_sun
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello benjmcgee ,

1. could you send your full schematic to me?

my email: weiodng.sun@nxp.com

2. Linux bsp version you are using.

Have a nice day!

B.R,

weidong

 

0 Kudos
Reply

852 Views
benjmcgee
Contributor II

Hello, 

I have provided our board schematic to you via email as requested. We have done some additional investigation. We are having a problem similar to these posts:

https://community.nxp.com/t5/i-MX-Processors/iMX7D-SDIO-tuning-debugging/m-p/785944

https://community.nxp.com/t5/i-MX-Processors/SD-SDIO-tuning-registers/td-p/782857

I have tried running the sdio interface in manual tuning mode. The tune seems to run properly (it gets a max value around 59 and a min around 20, resulting in a ~39 average in the delay register). However this does not seem to have a meaningful effect. Has this module been tested with IMX7 in yocto warrior? Do you have any suggestions?

 

Thanks,

Ben

0 Kudos
Reply