TWR-LS1021A : Rev. B - Ethernet is not working

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

TWR-LS1021A : Rev. B - Ethernet is not working

241 Views
z_v
Contributor I

Hello,

 

Today I got rev. B of the TWR. 

I did not burn nothing but environment u-boot parameters. 

setenv ipaddr 192.168.0.2

setenv serverip 192.168.0.1

saveenv

reset

Then, under u-boot I tried:

ping "192.168.0.1" 

This is the IP address of a PC connected to the TWR without any switch. Point to point. 

Ping failed. 

 

I tried this also after linux booted:

ifconfig eth0 192.168.0.2 up

ping 192.168.0.1

Ping failed. 

 

u-boot reports that there is a 1gb, full duplex link.

The PC (windows) also reports a link. 

 

This should work out of the box without any effort. 

Can you please help ?

Is it possible I should burn a new RCW ? How ?

SW2, SW3 are configured properly for bank0. 

When I configured to boot from bank1 I got the same results. 

 

Thank you,

Z.V 

Original Attachment has been moved to: TWR.txt.zip

0 Kudos
2 Replies

58 Views
bpe
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Make sure you connected the test PC to the board Ethernet connector that
corresponds to the value of the "ethact" u-Boot variable. For the RGMII
port, which is available for all valid RCWs, ethact variable should
carry the value of "eTCEC3" For other ports, make sure  your
RCW selects the correct MAC/PHY interface mode. For more details,
refer to the board Manual, section 2.9, LS1021ARM, Section 4.4.6.1,
SDK documentation at the links below:

https://freescale.sdlproducts.com/LiveContent/content/en-US/QorIQ_SDK/GUID-2C0691B4-8235-40BB-91DD-A...

https://freescale.sdlproducts.com/LiveContent/content/en-US/QorIQ_SDK/GUID-E01E85A2-FBB1-4C7F-BEAB-B...

https://freescale.sdlproducts.com/LiveContent/content/en-US/QorIQ_SDK/GUID-7BE37726-2227-4D26-8E7E-C...

https://freescale.sdlproducts.com/LiveContent/content/en-US/QorIQ_SDK/GUID-53BF2CA6-99A8-48A5-B372-6...


Have a great day,
Platon

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Note: If this post answers your question, please click the Correct Answer button. Thank you!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 Kudos

58 Views
z_v
Contributor I

Hello,

Thank you for your reply.

I did the following:

setenv ethact  eTSEC3

setenv ethprime eTSEC3

saveenv

Connect the PC to eTSEC3 

reset

When I connected the TWR to a PC with only 100Mb card, there was no ping.

When I connected the TWR to a PC with 1Gb card, ping was OK. 

Can you explain this ?

Thank you,

Z.V

0 Kudos