Issue openning ISPMODE from NXPDEBUGMBOX on LPC55S06

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Issue openning ISPMODE from NXPDEBUGMBOX on LPC55S06

352 Views
Aurelien_Grange
Contributor III

Hi,

I correctly configure my LPC55S06 to use secure boot and Debug Authentication.

I have an issue I can't go to ISP mode from "nxpdebugmbox ispmode -m 0" command.

How can i do that?

Can i allow this command only for  people with correct credential (as defined by AN13037)?

 

Thanks for helping me

 

Labels (1)
0 Kudos
4 Replies

342 Views
Alice_Yang
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello,

This is a known issue, the debug mailbox command "Enter ISP mode" doesn't work.

Our SE team  has asked internal team to  fixed this issue.

 

BR

Alice

0 Kudos

328 Views
Aurelien_Grange
Contributor III

Hi thanks for your quick answer, have you got some timelines about the end of this issue?

0 Kudos

300 Views
Alice_Yang
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello ,

Below is information from SE, you can refer to:

"

The root cause is the command should use "-n" parameter.

The tool always exits from debug mailbox after successful authentication when “--no-exit” parameter is not used. But when you need to execute “enter ISP” command, you should not exit the mailbox to remain in authenticated state.

Alice_Yang_0-1653893304082.png

 

nxpdebugmbox -p 1.0 auth -b 0 -c dck.dc -k dck.pem -n

Also, need "-n" for "Enter ISP Mode", this avoid the reset and keep the debug permission.

Alice_Yang_1-1653893303978.png

 

nxpdebugmbox -n -p 1.0 ispmode -m 1

 

"

 

BR

Alice

0 Kudos

315 Views
Alice_Yang
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hello ,

It seems the old silicon doesn't support it. Please  get date code on the part, send it to me.

 

BR

Alice

0 Kudos