AnsweredAssumed Answered

LS1021A  Audio Issue

Question asked by Brilly C Kuriakose on Jan 4, 2016

Hi,

We are facing issues while testing audio in the LS1021aiot reference board.The audio record as well as audio playback is not working for us.

 

Test Environment Info

 

Reference Board : LS1021A-IOT

SDK Version : 1.8
CPU: Freescale LayerScape LS1021E, Version: 1.0, (0x87081110)
Clock Configuration:CPU0(ARMV7):1000 MHz, Bus:300  MHz, DDR:800  MHz (1600 MT/s data rate)

Build Image  : fsl-image-fsl-image-minimal + alsa utils

 

 

Issue

 

As per the schematics, the audio in interface is

Audio line in -------->sgtl5000------>SAI2 rx

 

and the audio out connections are like,

SAI2 tx------> sgtl5000-----> Audio line out

By default, the audio codec is set as the master and we could observe the Bit clock as well as frame sync while probing the signals CODEC2_CLK and CODEC2_FS.

 

From the board console,

# aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: FSLVF610TWRBOAR [FSL-VF610-TWR-BOARD], device 0: HiFi sgtl5000-0 []
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #
0

 

#

# arecord -l
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: FSLVF610TWRBOAR [FSL-VF610-TWR-BOARD], device 0: HiFi sgtl5000-0 []
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

#

#

# aplay test.wav
Playing WAVE 'test.wav' :Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Stereo
playback write error (DMA or IRQ trouble?)
aplay: pcm_write:1939:write error: Input/output error

[1]+  Done(1)                    test.wav

#

While doing playback and probing the signal CODEC2_TXD, we couldnt find any data signal.

 

We have tested the audio record also, But except the header no audio data is being recorded and the record file size remains 44 bytes always.

(Note : For testing the arecord, We have tried mounting the R2 and R505)

Outcomes