AnsweredAssumed Answered

TFTP boot process does not connect

Question asked by Juergen Vorbach on Nov 17, 2014
Latest reply on Nov 25, 2014 by Juergen Vorbach

Hi there,

 

I am trying to load an image via tftp using the complete command

$:> tftpboot 12000000 172.30.50.125:uImage

to download an uImage from ip address 172.30.50.125.

 

My tftp server is a Tftpd32 running on Win XP, but - I cannot see a connection coming in in the corresponding logging window, no peer, no requested file gets mentioned. It just runs into timeout(s)

My Hyperterminal log is:

U-Boot >

U-Boot > tftpboot 12000000 172.30.50.125:uImage

Using FEC device

TFTP from server 172.30.50.125; our IP address is 172.30.50.175

Filename 'uImage'.

Load address: 0x12000000

Loading: T T T T T T T T T T

Retry count exceeded; starting again

Using FEC device

TFTP from server 172.30.50.125; our IP address is 172.30.50.175

Filename 'uImage'.

Load address: 0x12000000

Loading: T ................

Abort

U-Boot > ping 172.30.50.125

Using FEC device

host 172.30.50.125 is alive

U-Boot >

I aborted using Ctrl-C, otherwise it would go on trying to download/timeout.

What goes wrong, why can't I see any log in my Tftpd32 log window? If I use tftpd32 to download a file from the same host I can see a request log

That is the only tftp server I have to test it. Booting from SD card fails, stops at 'Starting kernel ...'. See my other question..

 

If someone knows help...

 

Kind regards

     Juergen

Outcomes