AnsweredAssumed Answered

Audio lost during Encoding at Higher mbps with quick mouse movement

Question asked by Saurabh Patel on Mar 23, 2014
Latest reply on May 16, 2014 by Saurabh Patel

Hi,

 

I am trying to encoding 1280x720 H264 at 14mbps.

Encoding content is write to SATA disk.

 

Normally encoding is going without any issue but When we do mouse movement and audio stutters during this time.

If we do encoding at lower 8 mbps , encoding content has a perfect audio. no effects on mouse movement. Everything works fine.

 

What could be the reason behind this issue?

Does VPU load effect on another peripherals?

Or Higher data write rate to SATA disc creates the issue?

 

 

Check following debug message.

 

 

ERROR: ENCODING SLOW

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

W/AudioFlinger( 2375): RecordThread: buffer overflow

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

ERROR: ENCODING SLOW

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 21 ms total 218 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 1852

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 40 ms total 258 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 3528

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 51 ms total 309 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 4498

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 10 ms total 319 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 882

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

I/FslCameraHAL( 2375): no buffer in v4l2, continue

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 31 ms total 350 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 2734

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 10 ms total 360 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 882

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 70 ms total 430 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 6174

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 37 ms total 467 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 3262

I/OMXPlayer( 2375): LEVEL: 1 FUNCTION: ProcessDataBuffer LINE: 293

I/OMXPlayer( 2375): AudioSource::ProcessDataBuffer, GetOneFrameFromDevice Failed

W/audio_hw_primary( 2375): in_get_input_frames_lost 25 ms total 492 ms

I/OMXPlayer( 2375): AudioRecord lost bytes: 2204

 

 

Thanks

Saurabh

Outcomes