KW36: "Connection Failed to establish" error received when trying to connect KW36

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

KW36: "Connection Failed to establish" error received when trying to connect KW36

151 Views
Contributor IV

Hi,

I am using KW36 hid device example with security mode 1 level 2. KW36 is configured as peripheral device and i use it as a advertiser. I am using MCuXpresso KW36 SDK 2.2.2.

I am using just works pairing.

I try to connect KW36 using android phone. 

I have attached snoop log taken in the phone ,From the snoop log, i could see that, there was a connection initiated by the mobile phone at frame 11617, after that HCI_LE_READ_REMOTE_FEATURE was requested, but after this if you see the frame 11645 in the attached snoop log, there i see "connection failed to be established" and a disconnection.

Flashed the below snip for quick reference.

Connection_failed_to_establish_error_code.PNG

Please say me what are all the possible reason that this can happen and is this something nxp has to fix in controller side ?

Please get back asap as this is critical for my project.

Regards,

Sai Kalyana Raman

Labels (3)
0 Kudos
4 Replies

Contributor IV

Hi XingChang‌,

KW36 we use is in peripheral mode.

LE_Extended_Create_Connection has been initiated from the phone(central) side. We just accept the connection.

Regards,

Sai Kalyana Raman

0 Kudos

NXP Employee
NXP Employee

Hi Sai,

Could you get some sniffer logs?

0 Kudos

Contributor IV

Hi XingChang‌,

Can you please check this ticket also?

Regards,

Sai Kalyana Raman 

0 Kudos

NXP Employee
NXP Employee

Hi Sai,

LE_Extended_Create_Connection should be a Bluetooth 5.0 command, why did you call it?

0 Kudos