MIMXRT1011CAE4A processors sdk image for FLEXSPI in MCUXPRESSO IDE unable to debug FLEXSPI CODE..

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

MIMXRT1011CAE4A processors sdk image for FLEXSPI in MCUXPRESSO IDE unable to debug FLEXSPI CODE..

376 Views
syed1
Contributor I

i am using MIMXRT1011CAE4A processor with MCUXpresso IDE for this i have referred the example sdk image(evkmimxrt1010FLEXSPIEXMPLE_flexspi_nor_polling_transfer) given by the mcuxpresso Ide for the flexspi protocol to communicate with the external nor flash.but the issue with the refered sdk image is not going into the debug .its showing the " Break at address "0xdeadbeee" with no debug information available, or outside of program code".provide the solution for this .

0 Kudos
5 Replies

310 Views
syed1
Contributor I

NO we haven't used that IAR IDE .we are using  only MCU XPRESSO IDE any specific reason to use the IAR ide ? okay we will try it once with the IAR IDE and let you know.

Thanks for your reply.

0 Kudos

314 Views
HangZhang
NXP Employee
NXP Employee

Hi @syed1 

Are you unable to run flexspi_nor_polling_transfer example in SDK with MCUXpresso IDE?
Have you tried using IAR IDE?

BR

Hang

0 Kudos

230 Views
syed1
Contributor I

Hello Hang,

         We are unable to run flexspi_nor_polling_transfer example in SDK with MCUXpresso IDE. We don't have IAR IDE available.

Any how we have created new project and imported all FlexSPI related routines from flexspi_nor_polling_transfer example into it and now we are able to run the code, but we are facing issue in reading the Vendor ID of the NOR Flash (MT25QU512ABB). Slave is responding to the command and transmitting Vendor ID in SPI mode initially, that we are able to monitor the signals from the slave using logic analyser. But the same data which we monitored using logic analyser is not available in RX FIFO.  Is there any settings that we need to do regarding this FIFOs.

 

2.PNG

The below image is before executing vendor ID read function.

Screenshot 2024-04-16 153643.png

The below image is after executing vendor ID read function.

 

Screenshot 2024-04-16 153741.png

 

Thanks,

syed

0 Kudos

223 Views
HangZhang
NXP Employee
NXP Employee

Hi @syed1 

HangZhang_0-1713325122416.png

There are no other settings regarding to FIFO, you can see the picture, when I run to base->IPCMD |= FLEXSPI_IPCMD_TRG_MASK;
(flexspi_nor_get_vendor_id -> FLEXSPI_TransferBlocking )
The RXFIFO and status updated.

And we can see your picture, when run to flexspi_nor_get_vendor_id, the RXFIFO and status also updated.
So I don't think this is a problem with FIFO.
If the flash return datas are right, but the datas in FIFO are wrong.
This is likely an issue with the sampling clock. Please check the clock.
Hope this will help you.

BR

Hang

0 Kudos

209 Views
syed1
Contributor I

Hello Hang,

Thanks for the response,

    We are able to run example code successfully, but we are facing issue while writing and reading register of the nor flash (MT25QU512ABB).  we are not able to write the registers. Can we know on which nor flash  is that example is tested.

 

Thanks,

syed

0 Kudos