RT1062 run tensorflowlite cifar10 sample code error message.

取消
显示结果 
显示  仅  | 搜索替代 
您的意思是: 

RT1062 run tensorflowlite cifar10 sample code error message.

2,070 次查看
marcowang
Contributor II

My platform: EVK RT1062.

Sample code : Tenorflow_lite_micro_cifar10

Duplicate: I try to modify the inference file(model_data.h) with my model

( .h5 file ==>EIQ tool==> .tflite ==> xxd ==>.model_data.h)

Then I got the error message. (quantize format with int8 and int32)

Would you have any idea about this bug?

===================================================
// int8

CIFAR-10 example using a TensorFlow Lite Micro model.
Detection threshold: 60%
Model: cifarnet_quant_int8
Didn't find op for builtin opcode 'QUANTIZE' version '1'

Failed to get registration from op code ADD

Failed starting model allocation.

AllocateTensors() failed
Failed initializing model

===================================================

 

// int32

Detection threshold: 60%
Model: cifarnet_quant_int8
Didn't find op for builtin opcode 'RESHAPE' version '1'

Failed to get registration from op code ADD

Failed starting model allocation.

AllocateTensors() failed
Failed initializing model

0 项奖励
回复
5 回复数

2,013 次查看
MarcinChelminsk
Contributor IV

Hello@crist_xu

I have very similar challenge (refers to example from SDK2.10.1 named evkmimxrt1170_tensorflow_lite_micro_label_image_cm7), and made all changes you suggested, such us:

 

tflite::AllOpsResolver micro_op_resolver;
//    tflite::MicroOpResolver &micro_op_resolver = MODEL_GetOpsResolver(s_errorReporter);

 

However, there is issue left which has been also mentioned by @marcowang in his first post, it means:

 

Failed to get registration from op code ADD

 

Any thoughts? Thanks in advance!

Steps to reproduce:

  • import evkmimxrt1170_tensorflow_lite_micro_label_image_cm7 (SDK 2.10.1)
  • download model https://tfhub.dev/tensorflow/lite-model/ssd_mobilenet_v1/1/metadata/1?lite-format=tflite
  • convert it to *.h with xxd -i ssd_mobilenet_v1_1_metadata_1.tflite > ssd_mobilenet_v1_1_metadata_1.h
  • place ssd_mobilenet_v1_1_metadata_1.h in /source/model/
  • change ssd_mobilenet_v1_1_metadata_1.h to look in the same way as /source/model/model_data.h
  • #include "ssd_mobilenet_v1_1_metadata_1.h" in /source/model/model.cpp
  • s_model = tflite::GetModel(ssd_mobilenet_v1_1_metadata_1_tflite); in /source/model/model.cpp
0 项奖励
回复

1,941 次查看
Ramson
Contributor IV

Hi @MarcinChelminsk , i couldn't send private message. It says i reached maximum number of private messages. 

Try placing 

s_microOpResolver.AddAdd();

at the first, that's the only difference I could see comparing to my code. Also try cleaning the project and build again. 

0 项奖励
回复

1,935 次查看
MarcinChelminsk
Contributor IV

@Ramson, thank you very much for your comment, however unfortunately it does not work on my end, I ma still looking for solution. I have also tried with changing resolver to AllOpsResolver (as mentioned here in troubleshooting: https://community.nxp.com/t5/eIQ-Machine-Learning-Software/eIQ-FAQ/ta-p/1099741 ) however no success so far

0 项奖励
回复

2,047 次查看
crist_xu
NXP Employee
NXP Employee

Hi,   

     In order to optimize the code size,  the newest sdk(sdk 2.10.0) usually registered the nodes needed, so if you change a model ,you need to re-register the nodes inside your model:

   So, please help check, if your code is using the line:71 to include all the op-codes into the project not the line 73 of the model.cpp:

crist_xu_0-1630292945679.png

     And also please check if there is a function named AddQuantize() inside all_op_resolvers.cpp:

crist_xu_1-1630293064564.png

 

Regards,

    Crist

2,062 次查看
kerryzhou
NXP TechSupport
NXP TechSupport

Hi @marcowang ,

   Thanks for your interest in the NXP MIMXRT product, I would like to provide service for you.

   You are using this SDK code:

SDK_2_10_0_EVK-MIMXRT1060\boards\evkmimxrt1060\eiq_examples\tensorflow_lite_micro_cifar10

 And you replace your own model.

  Could you please give me more details about your own model information, then I can try to reproduce your issues at first.

 You mentioned: ( .h5 file ==>EIQ tool==> .tflite ==> xxd ==>.model_data.h)

Please help to provide the related files for the issue reproduction.

Do you refer to any document about your own model generation? I just want to follow your steps and do it again, try to check whether I can also reproduce your issues.

 

Best Regards,

kerry

0 项奖励
回复