meta-webkit uses heigher CPU usage even after using HW Acceleration on imx8m mini quad

キャンセル
次の結果を表示 
次の代わりに検索 
もしかして: 

meta-webkit uses heigher CPU usage even after using HW Acceleration on imx8m mini quad

139件の閲覧回数
r_trivedi123
Contributor III

Hi, I am using imx8m mini quad hardware with the latest BSP 5.10.72 - hard knot.

I have built a meta-webkit below are my configurations in local.conf

IMAGE_INSTALL_append = " wpewebkit cog"
PREFERRED_PROVIDER_virtual/wpebackend = "wpebackend-fdo"

After booting the system I am running the below command

cog --enable-media-stream=1 --platform=wl --set-permissions=all --enable-accelerated-2d-canvas=1 --enable-webgl=1 https://browserbench.org/JetStream/ &

Here, Obersrvations are,

  • CPU usage goes from 90 to 200 % - CPU in performance mode ( by scaling governor )
  • VPUDEC log appearing in dmesg validating VPU being used for decode operation
  • gputop shows activities
  • In gputop in the DMA engine window, it shows DMA engine transactions
  • Benchmark shows the worst performance in jetstream2 ( scoring 17.842 )

In youtube, 720P achieved 30/60 FPS smooth video play with no artifacts, however higher CPU usage seems not justifiable.

gst-launch-1.0 -v filesrc location=/home/root/output.mp4 ! qtdemux name=dd.video_0 ! queue ! h264parse ! v4l2h264dec ! imxvideoconvert_g2d ! queue ! glimagesink &

The above pipeline gives 13% CPU usage conforming HW acceleration enabled from BSP and being used.

Further attached are the logs gstreamer logs and dot files when using cog as per the guidance link in log.zip - log.zip

From the same link ,

gst-play-1.0 --videosink glimagesink /path/to/video.mp4


Also works smooth and CPU usage is near about 30-35% for gst-play and 11% for wayland

Attached are the logs for VPU usage while running the above gst command - vpu_log.txt

Can anyone suggest?

0 件の賞賛
0 返答(返信)