Qt on iMX6, display problem

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Qt on iMX6, display problem

Jump to solution
5,054 Views
almarto
Contributor IV

Dear all,

I am working on QT Creator 3.4.2 (opensource) Based on Qt 5.5.0 running on ubuntu 14.04LTS. We are trying to create our own application and run it on a SABRE SD platform before creating our own customized board.

We are able to cross-compile correctly, copy the built file to the SABRE SD platform .... but when we try to execute it, we get the following error.

QXcbConnection: Could not connect to display

We run Yocto Linux 3.14.28 on the development platform.

Could you please give us some hints on how to solve this issue?

Thank you very much for your help.

Alvaro Martinez

1 Solution
1,313 Views
almarto
Contributor IV

Hello Alejando,

they work properly. Actually, I have realized that I need to write export DISPLAY=:0 before executing the application from the command line.

By doing this, I can run applications.

This was the problem.

I have very few experience with Linux :-((

Thank you for your help!

Best regards,

alvaro

View solution in original post

3 Replies
1,313 Views
alejandrolozan1
NXP Employee
NXP Employee

Hi,

if you run the qt examples from the fsl-image-qt5 image, do you get the same error?

/Alejandro

0 Kudos
1,314 Views
almarto
Contributor IV

Hello Alejando,

they work properly. Actually, I have realized that I need to write export DISPLAY=:0 before executing the application from the command line.

By doing this, I can run applications.

This was the problem.

I have very few experience with Linux :-((

Thank you for your help!

Best regards,

alvaro

View solution in original post

1,313 Views
linxiao
Contributor I

Hi,

I write export DISPLAY=:0 then get the following error,:

Qt Warning: Could not find a location of the system's Compose files. Consider setting the QTCOMPOSE environment variable.

Qt Warning: Could not find a location of the system's Compose files. Consider setting the QTCOMPOSE environment variable.

Unable to find an X11 visual which matches EGL config 1

do u have any clues about this?

0 Kudos