Bringing up i.MX 6ULL with eMMC and UUU

キャンセル
次の結果を表示 
表示  限定  | 次の代わりに検索 
もしかして: 

Bringing up i.MX 6ULL with eMMC and UUU

ソリューションへジャンプ
1,411件の閲覧回数
carotte
Contributor III

Hi,

We recently received our custom board with the i.MX6ULL processor.

It's fairly similar to the EVK, however, one ethernet PHY has been omitted and an eMMC is used instead of the SD card. 

Unfortunately, I am having some trouble bringing up the board. 

I tried using uuu with the provided sample images.

Host terminal:

sudo ./uuu uuu.auto-imx6ull14x14evk

uuu (Universal Update Utility) for nxp imx chips -- libuuu_1.4.107-15-gd1c466c

Success 0 Failure 0

1:15   1/ 1 [=================100%=================] SDP: boot -f u-boot-imx6ull14x14evk_emmc.imx

Board terminal:

U-Boot 2020.04-5.4.70-2.3.0+ge42dee801e (Dec 04 2020 - 00:49:03 +0000)

CPU: i.MX6ULL rev1.1 900 MHz (running at 396 MHz)
CPU: Commercial temperature grade (0C to 95C) at 51C
Reset cause: POR
Model: i.MX6 ULL 14x14 EVK Board
Board: MX6ULL 14x14 EVK
DRAM: 512 MiB
MMC: FSL_SDHC: 0, FSL_SDHC: 1
Loading Environment from MMC... *** Warning - bad CRC, using default environment

[*]-Video Link 0 (480 x 272)
.[0] lcdif@21c8000, video
In: serial
Out: serial
Err: serial
switch to partitions #0, OK
mmc1(part 0) is current device
flash target is MMC:1
Net: Could not get PHY for FEC1: addr 1
Could not get PHY for FEC1: addr 1
Get shared mii bus on ethernet@2188000

It repeats this loop every couple seconds.

Does this mean that not finding the PHY is blocking the next step ?

Any help is appreciated !

ラベル(4)
0 件の賞賛
返信
1 解決策
1,386件の閲覧回数
carotte
Contributor III

Thanks for your reply! 
The PHY was omitted in hardware. 
The reason u-boot was blocking, was not that the PHY was missing, but that it had the wrong address.

元の投稿で解決策を見る

0 件の賞賛
返信
2 返答(返信)
1,387件の閲覧回数
carotte
Contributor III

Thanks for your reply! 
The PHY was omitted in hardware. 
The reason u-boot was blocking, was not that the PHY was missing, but that it had the wrong address.

0 件の賞賛
返信
1,393件の閲覧回数
joanxie
NXP TechSupport
NXP TechSupport

how did you omit the phy? did you change the dts file of uboot?