Breakpoints not shown in gutter in version 11.1.1

取消
显示结果 
搜索替代 
您的意思是: 

Breakpoints not shown in gutter in version 11.1.1

747 次查看
alannilsson
Contributor II

After upgrading to version 11.1.1, breakpoints are no longer shown in the gutter of the editor (i.e. on the line number)

I have verified that this is turned on via Preferences->General->Test Editors->Annotations

The breakpoint gets created, but no breakpoints showup in the gutter.

Is there another setting controlling this?

MCUXpressor 11.1.1/ OSX 10.14

0 项奖励
7 回复数

671 次查看
alannilsson
Contributor II

After trying to figure this out for a while here is what I know.  This is NOT limited to a single file file.  It happens randomly to different open source files and it affects ANY icon in the gutter.  Breakpoints, warning icons, error icons, anything and everything.  Closing and reopening the source file fixes it.

It remains unexplained and first showed up in version 11.1 (i did not ever try 11.0).  It is clearly a regression in the IDE and remains unsolved.

0 项奖励

701 次查看
alannilsson
Contributor II

ugggg, ok, now after quiting and relaunching it is working.....

 

You know, I like some of the improvements in 11.1 (especially in the area of registers window) but **bleep** I seem to have a whole lot more of these little annoying here then gone issues versus using 10.2......   No don't answer that, just ranting......

0 项奖励

743 次查看
alannilsson
Contributor II

OK this is limited to a specific file I sam having other troubles with.  see this thread for reference: https://community.nxp.com/t5/MCUXpresso-IDE/FreeRTOS-tasks-c-file-not-indexing/m-p/1175874#M6290 

0 项奖励

717 次查看
ErichStyger
Senior Contributor V

Hi @alannilsson ,

is this specific file the tasks.c of FreeRTOS? I don't think it is related to the indexer, but you could give a try to possible solution I have posted in  https://community.nxp.com/t5/MCUXpresso-IDE/FreeRTOS-tasks-c-file-not-indexing/m-p/1175874#M6290 

which is explained in https://mcuoneclipse.com/2020/10/31/freertos-and-eclipse-indexer-for-5k-lines-source-files/ ?

I hope this helps,

Erich

0 项奖励

744 次查看
alannilsson
Contributor II

Interestingly they do show up in the gutter of the disassembly window....  just not the source code editor...

0 项奖励

732 次查看
ErichStyger
Senior Contributor V

Interesting, never seen something like this. It might indeed be related to the indexer issue, but I think these functions are not connected.

So it might be a Mac OS issue (I'm on Win10). Or it could be a memory/heap issue. I recommend:

- try it with a fresh/new workspace and only your project in that workspace

- close any unnecessary projects

- monitor the heap status (https://mcuoneclipse.com/2013/11/04/show-heap-status-in-eclipse/)

Erich

0 项奖励

724 次查看
converse
Senior Contributor V

Do you have another file with the same name in the workspace? I have sometimes seen the indexer get confused.

Try closing all other projects in the workspace, then clean, clear the index, delete all launch configs, and then build and debug.

0 项奖励