Gu Yan

I can't debug my EVB9S12XF512E anymore,help!!!

Discussion created by Gu Yan on Oct 13, 2010
Latest reply on Aug 18, 2011 by Csaba Veress

Hi,All.

     I have a problem to debug my board use Codewarrior.My developer kit  is "S12XFSTARTERKITE"(S12XF 2-node Starter Kit),Codewarrior version is V5.1. Yesterday,I was debugging my 2-nodes FlexRay program.However,during Debugging,A problem appeared, I can't download my programme into one EVB9S12XF512E. The I try to download programme into another EVB9S12XF512E,the same situation happen again.

     Now the 2 EVB9S12XF512E still work as the last time download programme ,Only problem is that I can't download any programme into my board. And I doubt that the MCU has been Secured.

     In the process of Degugger,A "HI-WAVE" window popping firstly,said "Communication with the target failed:The target MCU has no clock or wrong BDM clock speed is used or derivative is secured",press "confirm" button,then appear a "Warning" window,said "Loading a new application will stop the execution of the current one",press "OK".Very soon,a "Non Volatile Memory Control" window appear,said "Error while loading diagnostics algorithm to target system,The chip may be secured,or the derivative selected may be wrong".after "confirm".A "NVM Programmation" window appear which says "This opeartion has been canceled". That's all the process I met.

    I also use the "P&E Microcomputer System MC9S12 Unsecure Program" to unsecure the MCU,But It still can't work,said that "ERROR - Communication with target,Appropriate interface speed not found".

    Now,I don't know what to do and how to do,could anyone give me some good suggestion?Thank you very much,I will waiting for the on-line.

Outcomes