Guillaume Maire

M5485EVB and USB

Discussion created by Guillaume Maire on Jun 4, 2009
Latest reply on Jun 22, 2009 by 42Bastian Schick

Hi all,

 

I'm trying to get the USB working on my M5485EVB development board. I use the ltib with Linux 2.6.25 (latest release I think).

I have enabled the OHCI driver (EHCI for USB 2.0 make the Linux kernel blocking...). With this driver, the kernel is able to recognize that a USB key has been plugged. After that I get these messagee : 

 

usb 2-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 2
usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice
scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usb 2-1: reset full speed USB device using ohci_hcd and address 2
usb 2-1: device descriptor read/64, error -62

usb 2-1: reset full speed USB device using ohci_hcd and address 2
usb 2-1: device descriptor read/64, error -62

usb 2-1: reset full speed USB device using ohci_hcd and address 2
usb 2-1: device descriptor read/64, error -62

usb 2-1: reset full speed USB device using ohci_hcd and address 2
usb 2-1: device descriptor read/64, error -62

 

I've tried to debug but I didn't really see where the problem was...

Is there something special to do to get the USB working on this board?

I found this on the Internet : http://support.logicpd.com/support/faq/faq.php?faq_id=198. Does it explain my problem?

 

I've also tried to use the "OnBoard" USB (the one with the small USB connector) but it seems there is no power coming from this connector... Somebody here has already managed to get the OnBoard USB working?

 

Thanks for your reply.

Outcomes