AnsweredAssumed Answered

Wifi dissapeared after image update on iMX7ULPEVK

Question asked by pmic on Jan 9, 2020
Latest reply on Jan 14, 2020 by pmic

When starting the i.MX7ulp evk (evaluation board) with the supplied sd-card everything was working fine on the wifi side, I could connect and had proper internet connection. Some other things weren't so great and I realized the image was from may 2018, so I decided to flash the sd-card with the newest image from the NXP website being this one:

 

Linux imx7ulpevk 4.19.35-1.1.0+g0f9917c56d59

 

Flashing went fine. The board booted properly. It seems the things that didn't work before were working now. Except for the wifi. The board features the QCA9377 for wifi and bluetooth support.

 

ifconfig doesn't show any wlan0 device.

iwconfig isn't installed and says "command not found"

in dmesg I can't find any reference to the device not being installed or being installed.

 

The image on the sd-card is imx-image-full-imx7ulpevk.sdcard from the package file downloaded directly from nxp. I can't really understand why an earlier image worked, and this one doesn't. I think there are 3 options:

- I flashed the wrong image, and should try another one supplied

- When flashing it this way there's extra steps to set it up, which I so far couldn't find anywhere

- The package is missing support which was featured earlier (which I seriously can't imagine, but who knows)

 

Output when following the standard linux wlan0 setup:

imx7ulpevk:/dev# wpa_supplicant -B -i wlan0 -c /etc/wpa_supplicant.conf -D
Successfully initialized wpa_supplicant
Could not read interface wlan0 flags: No such device
nl80211: Driver does not support authentication/association or connect commands
nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0
Could not read interface wlan0 flags: No such device
wlan0: Failed to initialize driver interface
root@imx7ulpevk:/dev#

 

Any help is greatly appreciated.

 

Regards,
Mic

Outcomes