AnsweredAssumed Answered

Imx6 quad fastboot failed with No such device

Question asked by 文明 徐 on Aug 24, 2019
Latest reply on Aug 26, 2019 by igorpadykov

Here's my question which confused me for few days:

 

I use imx_usb_loader and fastboot to flash nor flash and have successfully loaded u-boot to the RAM via imx_usb_loader, when I try to flash recovery image to nor flash, I get errors: 

 

Messages from Host PC:

test002@test002:~/test002/030003$ sudo fastboot flash spi:0x0 initramfs.nor
[sudo] password for test002:
< waiting for device >
target reported max download size of 117440512 bytes
sending 'spi:0x0' (32768 KB)...
OKAY [ 1.514s]
writing 'spi:0x0'...
FAILED (status read failed (No such device))
finished. total time: 18.179s

 

 

Messages from Minicom:

Run bootcmd_mfg: echo Running fastboot...; fastboot 0
Hit any key to stop autoboot: 0
Running fastboot...
WARNING: unknown variable: partition-type:spi:0x0
Starting download of 33554432 bytes
....................................................................................................................................................
............................................................................................................
downloading of 33554432 bytes finished
SF: Detected S25FL256S_64K with page size 256 Bytes, erase size 64 KiB, total 3B
Erasing 'spi': offset 0x0 length: 0x2000000

 

I have tried different cables and different host PCs with both Ubuntu and Windows, the problem is still unresolved.

Any idea is appreciated. 

Outcomes