AnsweredAssumed Answered

Android 8 - imx6qsabresd - U-boot keep on restarting?

Question asked by Thanaraj Subramani on Aug 7, 2019
Latest reply on Aug 8, 2019 by Kunal Kotecha

Hi All,

 

As I am facing an u-boot restart issue in android O8.0.0.1.0.0 (IMXQ-SABRESD).

 

U-Boot init part is working as expected, but after do_boota function, u-boot keep on restarting continuously.

We are not able to find the issue, why u-boot is restarting continuously.

 

LOG:

U-Boot 2017.03 (Aug 06 2019 - 11:13:09 +0530)

CPU: Freescale i.MX6Q rev1.5 996 MHz (running at 792 MHz)
CPU: Extended Commercial temperature grade (-20C to 105C) at 33C
Reset cause: POR
Model: Freescale i.MX6 Quad SABRE Smart Device Board
Board: MultiLink-Panel G2.5
DRAM: 2 GiB
MMC: FSL_SDHC: 0, FSL_SDHC: 1, FSL_SDHC: 2
*** Warning - bad CRC, using default environment

No panel detected: default to Hannstar-XGA
Display: Hannstar-XGA (1024x768)
In: serial
Out: serial
Err: serial
-- board_fastboot_setup -- dev_no: 0
-- _fastboot_setup_dev -- dev_id: 0
-- _fastboot_load_partitions --
flash target is MMC:0
debug: _fastboot_parts_load_from_ptable SD boot
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 2, part_idx: 1 name: boot <==
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 5, part_idx: 2 name: recovery <==
Bad partition index:2 for partition:recovery
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 4, part_idx: 5 name: system <==
Bad partition index:5 for partition:system
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 6, part_idx: 4 name: userdata <==
Bad partition index:4 for partition:userdata
-- set_dualsystem_boot -- MMCC: 0
Net: No ethernet found.
==> Hotkey out 0 <==
debug: bcb_rw_block SD boot
can't find partition: misc, dump the partition table
idx 0, ptn 0 name='gpt' start=0 len=2048
idx 1, ptn 0 name='bootloader' start=2 len=2046
idx 2, ptn 1 name='boot' start=2048 len=31113216
idx 3, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 4, ptn 0 name='system' start=0 len=0
idx 5, ptn 0 name='recovery' start=0 len=0
idx 6, ptn 0 name='userdata' start=0 len=0
idx 7, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 8, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 9, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 10, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 11, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 12, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 13, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 14, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 15, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 16, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 17, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 18, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 19, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 20, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 21, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 22, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 23, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 24, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 25, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 26, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 27, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 28, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 29, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 30, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 31, ptn 0 name='' start=0 len=0
cannot get the partion info for misc
Cannot find partition 4080
do_raw_read failed, ret 1
read_bootctl, bcb_rw_block read failed
read command failed
Fastboot: Normal
Hit any key to stop autoboot: 0
-- do_boota 2--
boota mmc0
boota: bad boot image magic


U-Boot 2017.03 (Aug 06 2019 - 11:13:09 +0530)

CPU: Freescale i.MX6Q rev1.5 996 MHz (running at 792 MHz)
CPU: Extended Commercial temperature grade (-20C to 105C) at 33C
Reset cause: POR
Model: Freescale i.MX6 Quad SABRE Smart Device Board
Board: MultiLink-Panel G2.5
DRAM: 2 GiB
MMC: FSL_SDHC: 0, FSL_SDHC: 1, FSL_SDHC: 2
*** Warning - bad CRC, using default environment

No panel detected: default to Hannstar-XGA
Display: Hannstar-XGA (1024x768)
In: serial
Out: serial
Err: serial
-- board_fastboot_setup -- dev_no: 0
-- _fastboot_setup_dev -- dev_id: 0
-- _fastboot_load_partitions --
flash target is MMC:0
debug: _fastboot_parts_load_from_ptable SD boot
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 2, part_idx: 1 name: boot <==
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 5, part_idx: 2 name: recovery <==
Bad partition index:2 for partition:recovery
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 4, part_idx: 5 name: system <==
Bad partition index:5 for partition:system
==> _fastboot_parts_add_ptable_entry : tbl_idx: 6, part_idx: 4 name: userdata <==
Bad partition index:4 for partition:userdata
-- set_dualsystem_boot -- MMCC: 0
Net: No ethernet found.
==> Hotkey out 0 <==
debug: bcb_rw_block SD boot
can't find partition: misc, dump the partition table
idx 0, ptn 0 name='gpt' start=0 len=2048
idx 1, ptn 0 name='bootloader' start=2 len=2046
idx 2, ptn 1 name='boot' start=2048 len=31113216
idx 3, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 4, ptn 0 name='system' start=0 len=0
idx 5, ptn 0 name='recovery' start=0 len=0
idx 6, ptn 0 name='userdata' start=0 len=0
idx 7, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 8, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 9, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 10, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 11, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 12, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 13, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 14, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 15, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 16, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 17, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 18, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 19, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 20, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 21, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 22, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 23, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 24, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 25, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 26, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 27, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 28, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 29, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 30, ptn 0 name='' start=0 len=0
idx 31, ptn 0 name='' start=0 len=0
cannot get the partion info for misc
Cannot find partition 4080
do_raw_read failed, ret 1
read_bootctl, bcb_rw_block read failed
read command failed
Fastboot: Normal
Hit any key to stop autoboot: 0
-- do_boota 2--
boota mmc0
boota: bad boot image magic

 

 

Help me to find the issue, why the u-boot keep on restarting?

 

Thanks!.

Outcomes