AnsweredAssumed Answered

Failed on connect: Ee(42). Could not connect to core. No connection to chip's debug port

Question asked by maniram nagothi on Mar 15, 2019
Latest reply on Mar 18, 2019 by Takis Zourntos

Using the iMXRT1050-EVKB Board configured with qspi flash (by making necessary resistor changes and reprogrammed the opensda debugger to work with qspi chip).

The J-27 is set to 2-3. SW7 is set to OFF,OFF,ON,OFF.

Now, on trying to debug the "hello world" program, we get the following error:

 

Error in final launch sequence
Error: Unable to configure core for probe index 1.
Wire not connected

LinkServer has been terminated and will be restarted.
Please restart your debug session.
If the problem recurs, please power cycle your debug probe and restart MCUXpresso IDE.

 

The following error is from the GUI Flash tool:

 

Executing flash operation 'Program' (Program file into flash: evkbimxrt1050_hello_world.axf) - Fri Mar 15 16:25:51 IST 2019
Checking MCU info...
Scanning for targets...
Executing flash action...
MCUXpresso IDE RedlinkMulti Driver v10.3 (Feb 7 2019 22:50:02 - crt_emu_cm_redlink.exe build 760)
( 0) Reading remote configuration
Wc(03). No cache support.
Found chip XML file in C:/Users/20124662/Desktop/workspace/evkbimxrt1050_hello_world/Debug\MIMXRT1052xxxxB.xml
( 5) Remote configuration complete
Reconnected to existing link server
Connecting to probe 1 core 0 (using server started externally) gave 'Ee(42). Could not connect to core.'
Connecting to probe 1 core 0 (using server started externally) gave 'Ee(42). Could not connect to core.'
Connecting to probe 1 core 0 (using server started externally) gave 'Ee(42). Could not connect to core.'
Server OK but no connection to probe 1 core 0 (after 3 attempts) - Ee(42). Could not connect to core.
Failed on connect: Ee(42). Could not connect to core.
No connection to chip's debug port
(100) Target Connection Failed
Unable to perform operation!
Command failed with exit code 1

Outcomes