AnsweredAssumed Answered

HDMI Hotplug Issue

Question asked by yashavantha shetty on Jan 20, 2019
Latest reply on Feb 6, 2019 by Diego Adrian Cuevas

Hi,

 

We are using i.MX8M custom board with "fsl-yocto-L4.9.51_mx8mq-ga" release.

In our board when HDMI is enabled using DCSS, when we boot the board without connecting HDMI cable board hangs or restart after below print.

**********************************************************
[ 1.087673] msm_serial: driver initialized
[ 1.094624] [drm] Initialized
[ 1.107137] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 2 (21.10.2013).
[ 1.113788] [drm] No driver support for vblank timestamp query.
[ 1.119895] imx-drm display-subsystem: bound imx-dcss-crtc.0 (ops dcss_crtc_ops)
[ 1.139614] VIC 2, pixel clock 148500 kHz
[ 1.143906] Pixel clock frequency: 148500 kHz, character clock frequency: 148500, color depth is 8-bit.
[ 1.153317] VCO frequency is 5940000 kHz
[ 1.160104] CDN_API_General_Write_Register_blocking LANES_CONFIG ret = 0
[ 1.167710] [drm] hdmi-audio-codec driver bound to HDMI
[ 1.173017] imx-drm display-subsystem: bound 32c00000.hdmi (ops imx_hdp_imx_ops)
[ 1.180478] imx-drm display-subsystem: No connectors reported connected with modes
[ 1.188129] [drm] Cannot find any crtc or sizes - going 1024x768
[ 1.210408] Console: switching to colour frame buffer device 128x48
[ 1.229842] imx-drm display-subsystem: fb0: frame buffer device
**********************************************************
It boots without any issue when HDMI cable is connected, and also after booting, if cable removed and connected it works fine.

 

Thanks in advance,

Regards,

Yashavantha

Outcomes