AnsweredAssumed Answered

IMXRT1052 Booting from LPSPI4

Question asked by 江昆哲 chiang on Nov 15, 2018
Latest reply on Nov 22, 2018 by 江昆哲 chiang

Dear All.

     Answering my own questions.

     Now I already program eFuse, and I can booting from LSPI4.

     But I have a question.

     About "i.MX RT1050 Processor Reference Manual", the description of eFuse is different.

     So could NXP to confirm which one is correct.

 

 

 

 

===========================================================================================

Dear Sir.

     Good day!

     I have purchased the MIMXRT1050-EVK on the NXP official website.

     Now, I am trying to boot from RT1052 LPSPI4 (GPIO_B0_00 / GPIO_B0_01 / GPIO_B0_02 / GPIO_B0_03) interface.

    So I have programmed efuse. This is my execution step.

 

    Step1.

    ------------------------------------------------------------------------------

    .\blhost.exe -u -- efuse-program-once 0x2D 0000004F

     notes: program 0x6D0[24], 0x6D0[26:25], 0x6D0[27], and 0x6D0[29:28]. I references "Table 5-9. Fusemap Descriptions".
    .\blhost.exe -u -- efuse-read-once 0x2D

     notes: After programmed, check the values, it is correct.
    .\blhost.exe -u -- read-memory 0x401F46D0 4

    -------------------------------------------------------------------------------

 

     Step2.

    -------------------------------------------------------------------------------

     .\blhost.exe -u -- efuse-program-once 0x06 10000000

      notes: program 0x460[4]. I references "Table 5-9. Fusemap Descriptions".
     .\blhost.exe -u -- efuse-read-once 0x06
     .\blhost.exe -u -- read-memory 0x401F4460 4

       notes: After programmed, check the values, it is correct.

    -------------------------------------------------------------------------------

     

      Step3.

    -------------------------------------------------------------------------------

      Power off

      BOOT_MODE[1:0] set to  "Boot From Fuses".

      Power on

    -------------------------------------------------------------------------------

     After these processing, I try to measure the boot waveform by the oscilloscope on LPSPI4 the pin(From LCD CON J8 A30,A32,A33 and A34).

     

     But I can't get any signal.

 

     Is there any error in my operation or an inadvertent part?

Outcomes