AnsweredAssumed Answered

failing to get the console

Question asked by verma on Feb 8, 2018
Latest reply on Feb 20, 2018 by gusarambula

Hi,

While booting kernel 4.12 from collabora git for IMX6Q based sabresd, I am failing to get the console.

 

Starting Bootlog daemon: bootlogd: cannot find console device 0:0 under /dev
bootlogd.
Populating dev cache
ALSA: Restoring mixer settings...
No state is present for card wm8962audio
Found hardware: "wm8962-audio" "" "" "" ""
Hardware is initialized using a generic method
No state is present for card wm8962audio
Configuring network interfaces... /etc/network/if-pre-up.d/nfsroot: line 12: 0: Bad file descriptor
run-parts: /etc/network/if-pre-up.d/nfsroot exited with code 1
done.
Starting rpcbind daemon...done.
hwclock: settimeofday: Invalid argument
Wed Oct 29 08:50:00 UTC 2014
INIT: Entering runlevel: 5
Starting system message bus: dbus.
UIM SYSFS Node Not Found
Starting telnet daemon.
creating NFS state directory: done
NFS daemon support not enabled in kernel
Starting syslogd/klogd: done
Starting thttpd.
Stopping Bootlog daemon: bootlogd.
INIT: Id "1" respawning too fast: disabled for 5 minutes
INIT: Id "mxc0" respawning too fast: disabled for 5 minutes
INIT: no more processes left in this runlevel
[ 157.505240] random: crng init done

 

But with the clone of kernel4.12 from link https://github.com/Freescale/linux-fslc.git.
i am successfully getting the console


Starting Bootlog daemon: bootlogd: cannot allocate pseudo tty: No such file or directory
bootlogd.
Populating dev cache
ALSA: Restoring mixer settings...
No state is present for card wm8962audio
Found hardware: "wm8962-audio" "" "" "" ""
Hardware is initialized using a generic method
No state is present for card wm8962audio
Configuring network interfaces... [ 11.143439] Atheros 8031 ethernet 2188000.ethernet-1:01: attached PHY driver [Atheros 8031 ethernet] (mii_bus:phy_addr=2188000.ethernet-1:01, irq=-1)
[ 11.157724] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
udhcpc (v1.21.1) started
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
No lease, failing
done.
Starting rpcbind daemon...done.
hwclock: settimeofday: Invalid argument
Wed Oct 29 08:50:00 UTC 2014
INIT: Entering runlevel: 5
Starting system message bus: dbus.
UIM SYSFS Node Not Found
Starting telnet daemon.
creating NFS state directory: done
NFS daemon support not enabled in kernel
Starting syslogd/klogd: done
Starting thttpd.
Stopping Bootlog daemon: bootlogd.

login: root
#

 

I am not succeeding in finding the problem. Please help me

 

Thanks.

Outcomes