AnsweredAssumed Answered

Ethernet is not working on imx6UL Evaluation kit

Question asked by Jaydeep parmar on Feb 28, 2017
Latest reply on Mar 15, 2017 by Jaydeep parmar

Hello,

 

I just start working on Linux and imx6ul evaluation kit.

 

I connect my host machine (Ubuntu 14.04 LTS) with the board via USB to UART using connector J1901.

 

It is working fine and I can use board Shell via minicom. However When I connect the board in network switch via using Ethernet straight cable, I can see following activity on my board...

 

imx6ulevk:~$ fec 20b4000.ethernet eth0: Link is Up - 10Mbps/Half - flow controlf
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
fec 20b4000.ethernet eth0: Link is Down
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
fec 20b4000.ethernet eth0: Link is Up - 10Mbps/Half - flow control off
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
fec 20b4000.ethernet eth0: Link is Down
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
fec 20b4000.ethernet eth0: Link is Up - 10Mbps/Half - flow control off
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
fec 20b4000.ethernet eth0: Link is Down
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready

 

Now my problem is...

1. Which are setting required to connect board Ethernet with host machine?

2. Which Ethernet cable I required to connect with host? Straight or cross ?

3. How do I send project file to the board via UART (USB to UART) ?

 

I have not change anything on board kernel, It is as per I received with the board in micro SD card.

 

Note: I do not have LCD display, I am using board terminal on my host machine.

 

Please help.

 

Regards

Jaydeep

Outcomes