AnsweredAssumed Answered

LS1043ARDB SPI FLASH booting problem

Question asked by 刘波 刘 on Nov 15, 2016
Latest reply on Mar 28, 2017 by 刘波 刘

Hello,everyone

         I have a problem about SPI flash. The normal booting information is as below:

 [ 0.268549] nand: device found, Manufacturer ID: 0x2c, Chip ID: 0xac
[ 0.274898] nand: Micron MT29F4G08ABBDAH4
[ 0.278897] nand: 512 MiB, SLC, erase size: 128 KiB, page size: 2048, OOB size: 64
[ 0.286727] Bad block table found at page 262080, version 0x01
[ 0.293026] Bad block table found at page 262016, version 0x01
[ 0.299523] fsl,ifc-nand 7e800000.nand: IFC NAND device at 0x7e800000, bank 1
[ 0.307200] m25p80 spi0.0: n25q128a13 (16384 Kbytes)

 

But my uImage for booting the board is blocking as below:

0.471655] number of CFI chips: 1
[ 0.477025] nand: device found, Manufacturer ID: 0x2c, Chip ID: 0xac
[ 0.483373] nand: Micron MT29F4G08ABBDAH4
[ 0.487377] nand: 512 MiB, SLC, erase size: 128 KiB, page size: 2048, OOB size: 64
[ 0.495204] Bad block table found at page 262080, version 0x01
[ 0.501503] Bad block table found at page 262016, version 0x01
[ 0.508480] fsl,ifc-nand 7e800000.nand: IFC NAND device at 0x7e800000, bank 1

 

What the config for the SPI flash I chose was that:

 <*>   SPI-NOR device support  --->  

<*> Support most SPI Flash chips (AT26DF, M25P, W25X, ...)   

<*> NOR flash on Intel Vermilion Range Expansion Bus CS0

 

Besides, I choose sw3[8] 1.

SW3[8] SDHC_SPICS SDHC_DAT[4:7] or SPI_CS select
• 0: SDHC
• 1: SPI_CS (default value)

Outcomes