AnsweredAssumed Answered

imx6q cvbs VIDEO

Question asked by CHAO ZHANG on Aug 8, 2016
Latest reply on Aug 9, 2016 by Qiang Li - Mpu Se

HI,QIANG

We use IMX6Q+ADV7393 for CVBS OUPUT in a project.

We use L3.14.52_1.1.0_GA + L3.14.52_1.1.0_GA_bt656_output_patch, But the video is bad.

ADV7393 8bit YCRCB输入,CVBS  OUTPUT.

 

                            MX6QDL_PAD_DI0_DISP_CLK__IPU1_DI0_DISP_CLK 0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT8__IPU1_DISP0_DATA08   0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT9__IPU1_DISP0_DATA09   0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT10__IPU1_DISP0_DATA10  0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT11__IPU1_DISP0_DATA11  0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT12__IPU1_DISP0_DATA12  0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT13__IPU1_DISP0_DATA13  0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT14__IPU1_DISP0_DATA14  0x7010

                            MX6QDL_PAD_DISP0_DAT15__IPU1_DISP0_DATA15  0x7010

 

 

I CHECK it care fully dan discused with      QIANG ,He gived some suggestions,but not good.

Log is below:

Starting Telephony daemon

Starting Linux NFC daemon

Starting OProfileUI server

Running local boot scripts (/etc/rc.local).

24M_clk: disagrees about version of symbol module_layout

insmod: ERROR: could not insert module /home/root/24M_clk.ko: Invalid module format

Stopping Bootlog daemon: bootlogd.

 

 

Poky (Yocto Project Reference Distro) 1.6.2 imx6qdlsolo /dev/ttymxc1

 

 

imx6qdlsolo login: root

root@:~# cd /media/mmcblk2p1/

root@:/media/mmcblk2p1# insmod cvbs_mxcfb_adv739x.ko

root@:/media/mmcblk2p1#

root@:/media/mmcblk2p1#

root@:/media/mmcblk2p1# cd /sys/class/graphics/fb

-sh: cd: /sys/class/graphics/fb: No such file or directory

root@:/media/mmcblk2p1# cd /sys/class/graphics/fb0

root@:/sys/class/graphics/fb0#

root@:/sys/class/graphics/fb0#

root@:/sys/class/graphics/fb0# echo 1>blank

root@:/sys/class/graphics/fb0#

 

在启动后,insmod 7393KO,在echo 1>blank后, 不播放视频。

用示波器测试 cpu侧的波形。

发现CPU侧就有波形产生,就是这些不明来历的波形,才造成了图像的失真。

DATA8:

 

data9:

 

 

 

请问:在我们echo1>blank,怎么会产生这样的波形?我们的设置可能哪里出了问题  ?

Outcomes