lpcware

No emulator/board available

Discussion created by lpcware Employee on Jun 15, 2016
Latest reply on Jun 15, 2016 by lpcware
Content originally posted in LPCWare by reLinux on Fri May 18 12:29:22 MST 2012
Hello all,

I installed LPCXpresso successfully on my Ubuntu 10.04 some time ago and was able to debug programs on my LPC11C24. Now, after several weeks and Ubuntu-Updates that does no longer work. I always get the "No emulator/board available" message.

I tried different USB ports and cables. I also tried to pull P0_1 low to get into ISP mode without success.

Following http://support.code-red-tech.com/CodeRedWiki/LPCLinkDiagnostics gives the following results:

$ lsusb
Bus 001 Device 050: ID 0471:df55 Philips
$ ./dfu-util -l
dfu-util - (C) 2007-2008 by OpenMoko Inc.
This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY

Found Runtime: [0x0471:0xdf55] devnum=50, cfg=0, intf=0, alt=0, name="UNDEFINED"

$ ./dfu-util -d 0x471:0xdf55 -c 0 -t 2048 -R -D LPCXpressoWIN.enc
dfu-util - (C) 2007-2008 by OpenMoko Inc.
This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY

Opening USB Device 0x0471:0xdf55...
Claiming USB DFU Runtime Interface...
Determining device status: state = dfuIDLE, status = 0
WARNING: Runtime device already in DFU state ?!?
Found Runtime: [0x0471:0xdf55] devnum=50, cfg=0, intf=0, alt=0, name="UNDEFINED"
Claiming USB DFU Interface...
Setting Alternate Setting ...
Determining device status: state = dfuIDLE, status = 0
dfuIDLE, continuing
Transfer Size = 0x0800
bytes_per_hash=604
Starting download: [##################################################] finished!
state(8) = dfuMANIFEST-WAIT-RESET, status(0) = No error condition is present
Done!
can't detach: error sending control message: Broken pipe
Resetting USB to switch back to runtime mode

$ lsusb
Bus 001 Device 051: ID 1fc9:0009
$ export CRT_DEBUG_TRACE=1
$ ./crt_emu_lpc11_13_nxp -info-emu -wire=winusb
Ni: LPCXpresso Debug Driver v4.0 (Mar 25 2012 14:25:38)
0 Emulators available:

I think, that dfu-util fails booting the debugger firmware, but why and what can I do to get it running again?

Kind regards

Stephan

Outcomes