lpcware

Problem to debug the LPCxpresso 1769

Discussion created by lpcware Employee on Jun 15, 2016
Latest reply on Jun 15, 2016 by lpcware
Content originally posted in LPCWare by Sedu on Tue Aug 09 07:04:35 MST 2011
[SIZE=1]Hello,

I use the LPCxpresso 1769 Board (I have the same problem with the LPC1343) and LPCxpresso v4.0.6 IDE. My system is a Ubuntu 10.04 with Kernel 2.6.38.

By debugging I get the error:
"No emulator or board available. This could be because it is unpowered, unconnected or already in use"

For diagnostics I tries this:
http://support.code-red-tech.com/CodeRedWiki/LPCLinkDiagnostics#Linux

[B]dfu-util -l:[/B][/SIZE]
[SIZE=1]Found Runtime: [0x0471:0xdf55] devnum=17, cfg=0, intf=0, alt=0, name="UNDEFINED"

[B]dfu-util -d 0x471:0xdf55 -c 0 -t 2048 -R -D LPCXpressoWIN.enc[/B]:[/SIZE]
[SIZE=1]Opening USB Device 0x0471:0xdf55...
Claiming USB DFU Runtime Interface...
Determining device status: state = dfuIDLE, status = 0
WARNING: Runtime device already in DFU state ?!?
Found Runtime: [0x0471:0xdf55] devnum=17, cfg=0, intf=0, alt=0, name="UNDEFINED"
Claiming USB DFU Interface...
Setting Alternate Setting ...
Determining device status: state = dfuIDLE, status = 0
dfuIDLE, continuing
Transfer Size = 0x0800
bytes_per_hash=604
Starting download: [##################################################] finished!
state(8) = dfuMANIFEST-WAIT-RESET, status(0) = No error condition is present
Done!
can't detach: error sending control message: Broken pipe
Resetting USB to switch back to runtime mode

[B]lsusb[/B]:[/SIZE]
[SIZE=1]Bus 001 Device 018: ID 1fc9:0009

[B]crt_emu_cm3_nxp -info-emu -wire=winusb:[/B]
Ni: LPCXpresso Debug Driver v4.0 (Jul 22 2011 09:57:25)
0 Emulators available:

[/SIZE][SIZE=1][B][COLOR=black]crt_emu_cm3_nxp -info-target -p=LPC1769 -wire=winusb -4:[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=1]Ni: LPCXpresso Debug Driver v4.0 (Jul 22 2011 09:57:25)
Et: Failed emulator initialization: E(xx). WinUSB driver load/install error: libLPC_Link.so. libusb-1.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory


It looks like the [/SIZE][SIZE=1]libusb-1.0.so.0 is not available, but i checked it and it seems to be ok.
Does someone know this problem?

Thank you for help.
[/SIZE]

Outcomes