lpcware

LPC1313/01 error (Invalid, mismatched or unknown part)

Discussion created by lpcware Employee on Jun 15, 2016
Latest reply on Jun 15, 2016 by lpcware
Content originally posted in LPCWare by vasanth on Tue Sep 06 07:34:54 MST 2011
Hi,
[LEFT]    I am checking the newer [COLOR=blue]LPC1313FBD48/01 [/COLOR]samples which i received yesterday. The problem is that the debugger cannot connect to the micro.

I am using LPCXpresso 4.0.6 and CMSISv2. I see no example project code  for this newer lpc1313FBD48/01 part in NxP website. Hence i compiled the  systick example for lpc1300 present in the example projects in lpcxpresso. I changed the part number of the  project to match this one. While debugging it shows the following.
[/LEFT]


LPCXpresso Debug Driver v4.0 (Jul 22 2011 23:32:27)
Looked for chip XML file in C:/nxp/LPCXpresso_4.0.6_152/lpcxpresso/bin/LPC1313/01.xml
Looked for vendor directory XML file in C:/nxp/LPCXpresso_4.0.6_152/lpcxpresso/bin/nxp_directory.xml
Found generic directory XML file in C:/nxp/LPCXpresso_4.0.6_152/lpcxpresso/bin/crt_directory.xml
Emu(0): Conn&Reset. DpID: 2BA01477. Info: T1S6RGRIA
SWD Frequency: 3000 KHz. RTCK: False. Vector catch: False.
Packet delay: 0  Poll delay: 0.
Invalid LPC1313/01 Part ID: 0x1830102B
Known LPC1313/01 ID(s): 0xFFFFFFFF
03: Failed on chip setup: Ec(01). Invalid, mismatched, or unknown part
I tried ISP. I tried Vector catch. Debugger somehow doesn't recognize the chip. I created a new project with this newer part.  Debugger still can't connect. I verified the device ID from user manual. It shows
[COLOR=blue]0x1830 102B = LPC1313FBD48/01[/COLOR].

The hardware board i am using is designed for LPC1313FBD48. Now i have changed another board, soldered another chip, but same result.
What is the problem here? device ID or lpcxpresso or startupcode?
I am stuck at this. Please help...:o

Outcomes