AnsweredAssumed Answered

How to resolve the LS2085A QDS boot error

Question asked by Anandha Kumar M on Dec 27, 2015
Latest reply on Feb 3, 2016 by naveennvn

Hi All,

 

I'm using LS2085A QDS board and im facing errors like the following. The boot log is as followa

 

U-Boot 2015.07-rc1Layerscape2-SDK+g7e8bad0 (Oct 08 2015 - 20:08:11)                   

                                                                           

SoC:  LS2085E (0x87010010)                                                 

Clock Configuration:                  

       CPU0(A57):1600 MHz  CPU1(A57):1600 MHz  CPU2(A57):1600 MHz

       CPU3(A57):1600 MHz  CPU4(A57):1600 MHz  CPU5(A57):1600 MHz

       CPU6(A57):1600 MHz  CPU7(A57):1600 MHz

       Bus:      600  MHz  DDR:      1333.333 MT/s     DP-DDR:   1333.333 MT/s

Reset Configuration Word (RCW):       

       00: 40282830 40400040 00000000 00000000

       10: 00000000 00200000 00200000 00000000

       20: 01812980 00002580 00000000 00000000

       30: 00000e0b 00000000 00000000 00000000

       40: 00000000 00000000 00000000 00000000

       50: 00000000 00000000 00000000 00000000

       60: 00000000 00000000 00027000 00000000

       70: 3f350000 00000000 00000000 00000000

Model: Freescale Layerscape 2085a QDS Board

Board: LS2085E-QDS, Board Arch: V1, Board version: B, boot from vBank: 0

FPGA: v5 (LS2085AQDS_2015_0218_1606), build 132 on Wed Feb 18 22:06:38 2015

SERDES1 Reference : Clock1 = 156.25MHz Clock2 = 100 separate SSCGMHz

SERDES2 Reference : Clock1 = 100 separate SSCGMHz Clock2 = 100 separate SSCGMHz

I2C:   ready

DRAM:  Initializing DDR....using SPD

Detected UDIMM 18ASF1G72AZ-2G1A1

Detected UDIMM 18ASF1G72AZ-2G1A1

Controler 0 timeout, debug_2 = 2100

Controler 0 timeout, debug_2 = 2500

Waiting for D_INIT timeout. Memory may not work.

Controler 1 timeout, debug_2 = 100

Controler 1 timeout, debug_2 = 1500

Waiting for D_INIT timeout. Memory may not work.

DP-DDR:  Detected UDIMM 18ASF1G72AZ-2G1A1

 

The errors are indicated in red color, please help me to fix this issue.

 

Note: I didnt change any DDR related files, all the default images are already loaded in the board..

Outcomes