AnsweredAssumed Answered

Obtain a remote display with T1040RDB

Question asked by Mathias Parnaudeau on Oct 21, 2015
Latest reply on Oct 26, 2015 by Mathias Parnaudeau

Hi

 

On the T1040RDB, I try to get its display on my workstation.

 

I built with "bitbake fsl-image-x11" but as the board is not able to provide a display directly, I would like to get it from a framebuffer on my workstation.

 

I get the following error:

 

[2318520.737] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 0     

[2318520.737] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 1          

[2318520.737] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout  

[2318520.737] (II) LoadModule: "modesetting"                               

[2318520.738] (WW) Warning, couldn't open module modesetting 

[2318520.738] (II) UnloadModule: "modesetting"               

[2318520.738] (II) Unloading modesetting                                        

[2318520.738] (EE) Failed to load module "modesetting" (module does not exist, 0)

[2318520.738] (II) LoadModule: "fbdev"                                          

[2318520.738] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so           

[2318520.738] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"                      

[2318520.738]   compiled for 1.15.0, module version = 0.4.4         

[2318520.738]   Module class: X.Org Video Driver                           

[2318520.738]   ABI class: X.Org Video Driver, version 15.0

[2318520.738] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev                      

[2318520.738] (--) using VT number 2                      

                                                                              

[2318520.738] (WW) Falling back to old probe method for fbdev

[2318520.738] (II) Loading sub module "fbdevhw"                              

[2318520.738] (II) LoadModule: "fbdevhw"                     

[2318520.738] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so

[2318520.739] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation" 

[2318520.739]   compiled for 1.15.0, module version = 0.0.2  

[2318520.739]   ABI class: X.Org Video Driver, version 15.0                      

[2318520.739] (EE) open /dev/fb0: No such file or directory                       

[2318520.739] (EE) No devices detected.                   

[2318520.739] (EE)                                        

Fatal server error:                                       

[2318520.739] (EE) no screens found(EE)

 

Could you tell me the procedure to configure that?

 

What is the Yocto configuration? Other packages or features to add? Something to append to the boot command?

 

I added in the kernel CONFIG_FB_VIRTUAL but that does not help.

 

If I try "X -configure", I get:

 

[2321844.546] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Oct 21 12:34:15 2015

[2321844.546] (II) Loader magic: 0x101fa888

[2321844.546] (II) Module ABI versions:

[2321844.546]   X.Org ANSI C Emulation: 0.4

[2321844.546]   X.Org Video Driver: 15.0

[2321844.546]   X.Org XInput driver : 20.0

[2321844.546]   X.Org Server Extension : 8.0

[2321844.547] List of video drivers:

[2321844.547]   fbdev

[2321844.547] (II) LoadModule: "fbdev"

[2321844.547] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so

[2321844.547] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"

[2321844.547]   compiled for 1.15.0, module version = 0.4.4

[2321844.547]   Module class: X.Org Video Driver

[2321844.547]   ABI class: X.Org Video Driver, version 15.0

[2321844.556] (WW) Falling back to old probe method for fbdev

[2321844.556] No devices to configure.  Configuration failed.

 

I have no entry for /dev/fb0. What is necessary to see it created? Something to add in udev?

 

 

Thanks,

 

Mathias

Outcomes