AnsweredAssumed Answered

IMX6q pcie "phy link never came up" on sabresd running mainline 3.14.0-rc2

Question asked by Ben Dauvin on Apr 25, 2014
Latest reply on Jul 3, 2014 by Yixing Kong

Hi, I was going through this thread and I am having a similar issue:

pcie "phy link never came up" on sabresd running dora 3.10.17_beta

 

I am running on a sabresd board and I have enabled the pcie in the device tree but the phy link is not coming up properly.  I've gone through a few threads online but I am having trouble finding an answer for the mainline kernel.  Any ideas as to what I can try to resolve this situation? USB SUPPORT is enabled in my .config file but I am still having this issue.

 

Thanks,

Ben

 

 

Here are some logs and messages:

# dmesg | grep "pci"

imx6q-pcie 1ffc000.pcie: phy link never came up

pci_bus 0000:00: root bus resource [io  0x1000-0x10000]

pci_bus 0000:00: root bus resource [mem 0x01000000-0x01efffff]

pci_bus 0000:00: No busn resource found for root bus, will use [bus 00-ff]

pci 0000:00:00.0: [16c3:abcd] type 01 class 0x060400

pci 0000:00:00.0: reg 0x10: [mem 0x00000000-0x000fffff]

pci 0000:00:00.0: reg 0x38: [mem 0x00000000-0x0000ffff pref]

pci 0000:00:00.0: supports D1

pci 0000:00:00.0: PME# supported from D0 D1 D3hot D3cold

pci_bus 0000:01: busn_res: [bus 01-ff] end is updated to 01

pci_bus 0000:00: busn_res: [bus 00-ff] end is updated to 01

pci 0000:00:00.0: BAR 0: assigned [mem 0x01000000-0x010fffff]

pci 0000:00:00.0: BAR 6: assigned [mem 0x01100000-0x0110ffff pref]

pci 0000:00:00.0: PCI bridge to [bus 01]

pci 0000:00:00.0: PCI bridge to [bus 01]

pci_bus 0000:00: resource 4 [io  0x1000-0x10000]

pci_bus 0000:00: resource 5 [mem 0x01000000-0x01efffff]

pcieport 0000:00:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt

pcie_pme 0000:00:00.0:pcie01: service driver pcie_pme loaded

 

# lspci

00:00.0 Class 0604: 16c3:abcd

Outcomes